Факультет харчових технологій НУБіП разом у спільному телепроекті «FREEДОМ»

16 червня 2022 року

     За підтримки Президента України Володимира Зеленського, Міністерства культури та інформаційної політики, медіагрупи "Медіа Група Україна", "StarLightMedia", "1+1 media", "InterMediaGroup" та державна "Мультимедійна платформа іномовлення України" запущено спільний проект "FREEДОМ". Мета проекту - створення інформаційного продукту розрахованого на російськомовну аудиторію у військову годину, в тому числі на російсько-окупаційні війська. В якості експерта з харчових технологій була запрошена викладачка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Богдана Леонова, доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП України.

     В ефірі говорили про те, що McDonald's у Росії працюватиме під назвою «Смачно - і крапка». Під цим брендом сьогодні відкриваються перші 14 ресторанів, включаючи флагманський ресторан на Пушкінській у Москві. Обговорювали технології виробництва та обладнання. І що робитимуть нові власники бізнесу, коли оригінальне вийде з ладу? У Росії вже не соромлячись випускають підробки, але чи готові до такого, так званого, імпортозаміщення росіяни?

     Висвітлена тема є актуальною для доцента, адже раніше Богдана Леонова спільно з роботодавцями "Алма-Веко,Фуд", “GreenGo” презентували нові харчові продукти та сенсаційну новинку - перший рослинний стейк - GreenBeefSteak. Інноваційна розробка була унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса - майже не існує.

    McDonald's був уособленням відкритого вікна чи дверей до західних країн, цивілізованого світу до нових  технологій в харчовій промисловості. Їхні спеціалісти, експерти піднімали економіку усіх країн в тому числі України, проводили навчання з усіх технологічних процесів, вводили в обіг нові інгредієнти, розвиваючи харчову промисловість. Створити новий аналог McDonald's в цілому не можливо знаючи лише технології, які були отриманні при навчанні персоналу. Кожен їхній продукт має свій особливий харчовий інгредієнт, який надає певного запаху та смаку продукту і робить його особливим. Без ключових інгредієнтів з Америки можна лише отримати звичайну котлету, яку приготувала бабуся вдома.

 

    В репортажі торкнулися також теми - Комі-Кола, КУЛ-КОЛА, Фансі та Стріт від московського заводу "Очаково" про які можна детальніше ознайомитись у відео за посиланням нижче.

 НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ  БУДУЧИ НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ !!!

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook