Ірина Білокопитенко з Черкас обирає педагогіку вищої школи в НУБіП

15 червня 2022 року
    Традиційна практика опитування, анкетування вступників дозволяє не тільки ближче познайомитись з майбутнім здобувачем освіти, але в виявити плюси та мінуси проведення профорієнтаційної роботи, які у подальшому сприятимуть її вдосконаленню. Саме тому викладачами кафедри педагогіки така форма роботи із вступниками успішно практикується. Цього разу опитувана – Білокопитенко Ірина Володимирівна, абітурієнтка освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи».

  • Доброго дня! Назвіть себе та розкажіть про себе.

     Я – Білокопитенко Ірина Володимірівна, випускниця бакалаврату за спеціальністю «Психологія» Харківського педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. Я планую навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України за освітньо-професійною програмою «Педагогіка вищої школи».

  • Скажіть, будь ласка, чому вирішили вступати саме до нашого університету?

     Я народилася у Черкасах. Закінчивши школу, приїхала до Харкова, де отримала свою першу освіту. Пізніше у мене була нагода відвідати Київ. Під час прогулянки моя подруга повела мене до Ботанічного саду НУБіП. Мені дуже сподобався цей затишний парк, я була зачарована красою квітів і рідкісних рослин. Тоді ж я дізналася, що будівлі, розташовані поблизу, є навчальними корпусами Національного університету біоресурсів і природокористування України, а Ботанічний сад – одна із звабинок і гордість навчального закладу. Вже тоді у мене виникло підсвідоме бажання отримувати освіту у цьому красивому й затишному місці.

  • Чому Ви обрали спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки?

     Я провожу тренінги в Харківській школі бізнесу та фінансів. І з певного часу стала відчувати необхідність знань з педагогіки. Вважаю, що освіта в сфері педагогіки, зокрема, педагогіки вищої школи, стане мені у нагоді.

  • Як Ви дізналися про університет та, зокрема, про цю спеціальність?

     Я вже давно виношувала намір продовжити освіту. Але мене стримувало те, що я вже давно закінчила школу і, відверто кажучи, я побоювалась складати вступні іспити. Особливо непокоїла мене необхідність складати ЄВІ з англійської мови. Коли я дізналася від викладача кафедри педагогіки про спрощені умови вступу на навчання в цьому році, то я вже не вагалась. Це мій шанс вступити до магістратури та отримати вищу освіту.

  • Які ваші очікування від навчання в університеті?

     По-перше, отримати диплом магістра. Це посилить мої кар’єрні сподівання та мою конкурентоспроможність як спеціаліста. Також сподіваюсь на зустріч з цікавими людьми, розширення власного кругозору, отримання ґрунтовних знань з педагогіки, методик організації освітнього процесу, психології. До речі, колись я відвідувала курс тренінгів у Центрі лідерства НТУ «ХПІ». З того часу мене дуже зацікавила тема лідерства. Тому я з великим задоволенням дізналася, що на кафедрі педагогіки є своя школа лідерології та відповідний навчальний курс. Сподіваюсь задовольнити свої потреби і в цієї сфері. З нетерпінням чекаю на час вступної кампанії та початок навчання!

Інтерв’ю з абітурієнтом провів
старший викладач кафедри педагогіки
Костиря Ірина Валентинівна

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook