Все про Національний мультипредметний тест

23 травня 2022 року

Відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році вступ на навчання для здобуття ступеня бакалавра передбачає складання Національного мультипредметного тесту.

         Національний мультипредметний тест (далі НМТ) – це комп’ютерний онлайн-тест, який складається з трьох блоків: українська мова, математика та історія України https://testportal.gov.ua/skladnyky-nmt/.

         Після завершення виконання усіх завдань НМТ, учасник отримає кількість тестових балів за кожен блок. Максимальна кількість балів за блок з української мови – 35 балів, математики – 30 балів та історії України – 35 балів.

Важливо! Для конкурсного відбору при вступі будуть використовуватись результати виконання кожного блоку, переведені у шкалу 100-200 балів https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2022/05/Tablytsi-perevedennya_NMT-2.pdf.

         Тестування не можна буде пройти вдома, адже воно відбуватиметься в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах. Наразі, наказом МОН України від 16 травня 2022 року № 445 затверджено перелік населених пунктів України, у яких можна буде скласти НМТ. Також наказом МОН України від 19 травня 2022 року № 465 затверджено перелік закордонних населених пунктів, на території яких буде створено тимчасові екзаменаційні центри для проведення основних сесій НМТ.

         З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються. Однак, учасники на своїх інформаційних сторінках https://zno.testportal.com.ua/info/login з 20 травня до 7 червня включно матимуть змогу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Затверджений наказом МОН України від 12 травня 2022 року № 434 (https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-organizaciyu-ta-provedennya-u-2022-roci-nacionalnogo-miltipredmetnogo-testuграфік проведення НМТ передбачає проведення трьох сесій тестуванняосновної – 18 липня-10 серпня, додаткової – 16–20 серпня, спеціальної – 12-16 вересня.

Ті, хто не матиме змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної сесій. Для цього потрібно подати заявку для участі у відповідній сесії тестування.

         Підтвердження даних, отримання запрошення-перепустки, а також  результатів НМТ відбуватиметься через Інформаційну сторінку учасника тестування https://zno.testportal.com.ua/info/login.

Важливо! Аби не пропустити повідомлення від УЦОЯО, варто періодично заходити на свою Інформаційну сторінку, а також стежити за офіційними новинами https://testportal.gov.ua/.

Якщо виникають запитання стосовно реєстрації на НМТ, особливостей його складання тощо, телефонуйте до УЦОЯО за номером +38 095 903 95 10.

Окрім того, потенційні учасники НМТ, які ще не отримали або загубили свої логін і пароль для доступу до Інформаційної сторінки, можуть скористатися додатково створеним спеціальним сервісом «Отримання доступу до Інформаційної сторінки учасника ЗНО-2022/НМТ-2022»: достатньо коректно заповнити поля форми https://zno.testportal.com.ua/info/getcertnum.

 

За матеріалами Міністерства освіти і науки України та

Українського центру оцінювання якості освіти

 

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook