Проєкт художньої студії «Голосіївська палітра» відібраний для участі на престижному міжнародному бієнале текстильного мистецтва у Португалії

6 червня 2022 року

       Складний час переживає зараз Україна, проте саме тепер завдання кожного з нас – нести правду про нашу державу, її історію і культуру у світ всіма можливими способами.          Це добре розуміють вихованці кафедри культурології, для яких рідна культура – це мова єднання, мова розуміння, мова правди.
         Цього разу своєю радістю з нами ділиться мистецька студія «Голосіївська палітра» під керівництвом доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко:   проєкт художньої студії відібраний для участі на престижному міжнародному бієнале текстильного мистецтва у Португалії. Це велике досягнення, адже журі   - мультидисциплінарна команда, що складається з Лали де Діос (викладач історії мистецтва і текстилю, куратор), Яніса Джеффріса (професор, художник), Моніки Грасьєн (художник, куратор і викладач текстильного мистецтва) і Клаудії Мело (художній керівник Contextile), - яке зібралося в Гімарайнші (Португалія), зазначило, що і кількість, і якість робіт зробило завдання визначити кращих надто складним:
у конкурсі взяли участь 1250 окремих митців та колективів із 74 країн, загалом було подано 1505 робіт!

         Оцінивши високу креативність, оригінальність та технічну компетентність навколо текстильного елемента, за будівництвом, темою, концепцією або використаним матеріалом, а також концепцією Contextile 2022  "RE-MAKE", після довгої і тяжкої роботи журі відібрало для очного показу 57 робіт 50 художників (з 34 країн), серед них – проєкт наших студійців! Це вже перемога, адже  художня студія «Голосіївська палітра» виграла конкурс з-посеред 26,4 претендентів на місце!
 
         Фото самого проєкту представити поки що не можемо, оскільки, за умовами конкурсу, робота має експонуватися вперше, проте признаємось, що туди увійшли ляльки–мотанки, виготовлені руками студентів, і вони вже помандрували у Португалію.
         Бієналє CONTEXTILE 2022 сучасного текстильного мистецтва відбудеться з 3 вересня по 30 жовтня 2022 року у місті Гімарайнш одночасно з 10-річним святкуванням Гімарайнша 2012 – культурної столиці Європи (місто розташоване на півночі Португалії, самоврядні права отримало 1096 року, головною пам’яткою є  Гімарайнський замок Х-ХIV століть, перша резиденція португальських королів).
 
 Пишаємося нашими вихованцями і їх керівником і сподіваємося, що робота художньої студії «Голосіївська палітра», буде так само високо оцінена безпосередньо на експозиції «вживу» і глядачами ювілейного 10 Contextile 2022
Ірина Майданюк,
 завідувач кафедри культурології
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook