Велика лісова пожежа спалахнула поблизу Афін: пожежники другий день борються з полум'ям

6 червня 2022 року
UNN

5 червня. УНН. У неділю грецькі пожежники другиий день поспіль борються з лісовою пожежею поблизу двох передмість Афін. Про це пише УНН посилаючись на АР.

Деталі

Місцеві ЗМІ повідомили про деякі пошкодження будинків та транспортних засобів, у цьому районі все ще працюють 65 пожежних машин та 283 пожежні.

Грецька влада в суботу наказала евакуювати частини південних передмість Афін Вула і Гліфада як запобіжний захід, коли сильний вітер роздув полум'я і загрожував житловим районам.

Густий чорний дим від пожежі можна було побачити до Пірея, приблизно за 20 кілометрів від столиці. В суботу в Греції сталася 61 пожежа.

Пожежа почалася рано-вранці в суботу. За словами заступника міністра з кліматичних криз та цивільного захисту Евангелоса Турнаса, перші пожежні машини прибули на місце через 12 хвилин після подачі сигналу тривоги, а за вісім хвилин вилетіли пожежні літаки та вертольоти, всього 17 людей, щоб приєднатися до зусиль з гасіння займання.

Доповнення

Спекотна та суха погода у поєднанні з частими сильними вітрами робить Грецію особливо вразливою для лісових пожеж улітку.

Торішнього серпня лісові пожежі спустошили північну половину острова Евія, другого за величиною у Греції.

У четвер Європейська комісія заявила, що понад 200 пожежників та технічне обладнання, надане країнами Європейського союзу, незабаром буде відправлено до Греції, щоб забезпечити швидке реагування на великі лісові пожежі.

 

Джерело: UNN. https://www.unn.com.ua/uk/news/1980043-velika-lisova-pozhezha-spalakhnula-poblizu-afin-pozhezhniki-drugiy-den-boryutsya-z-polumyam

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook