Оголошується набір на стипендію в Інститут розвитку сільського господарства ім. Лейбніца в країнах з перехідною економікою (IAMO) (Німеччина)

4 червня 2022 року

 

   Інститут розвитку сільського господарства ім. Лейбніца в країнах з перехідною економікою (IAMO), науково-дослідний інститут економіки сільського господарства, розташований у Галле (Заале), в Німеччині, оголошує відкритими заявки на отримання стипендій для українських дослідників у галузі економіки сільського господарства на період фінансування до 6 місяців.


   Сума фінансування становить 1 200 євро щомісяця для аспірантів і 2 000 євро щомісяця для дослідників, а також 350 євро на проїзд. Період стипендії триватиме до кінця 2022 року.


   Стипендії надаються в рамках проекту «Земельна реформа в Україні: нові перспективи та виклики для сталого розвитку аграрного сектору та сільських територій». Цей проект фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (AA).


   Функціонуючий ринок землі вважається важливою складовою ефективного, стабільного та сталого розвитку аграрної економіки та сільської місцевості України.
   Проте реформа ринку землі є предметом інтенсивних політичних та соціальних дискусій. Це пов’язано з потенційними ризиками та негативними наслідками, пов’язаними з реформою. Серед занепокоєнь – захист прав власності та дотримання законодавства у земельних відносинах, розвиток цін на ринках продажу та оренди землі, конкурентоспроможність малих фермерських господарств, ринкова влада великих сільськогосподарських господарств, а також загострення соціальних конфліктів на селі. Питання розвитку ринку землі тісно пов'язане з іншими важливими темами, включаючи, але не обмежуючись, реформу децентралізації та перспективи розвитку села в Україні.
    Більше того, зважаючи на важливість України для глобальної продовольчої безпеки та враховуючи триваюче вторгнення Росії, виникають нові пов’язані з цим проблеми. Серед них, наприклад, очищення від вибухонебезпечних військових предметів, реконструкція виробничої та логістичної інфраструктури, відновлення ланцюгів постачання продовольства та забезпечення продовольчої безпеки в самій Україні. Усі ці питання мають високу актуальність для міжнародної дослідницької спільноти та громадських дебатів.


    Відібрані стипендіати з України отримають можливість удосконалювати існуючі дослідження, розвивати інноваційні дослідницькі ідеї або працювати над конкретними питаннями щодо вищезазначених тем у співпраці з дослідниками IAMO. Очікувані результати роботи від дослідницького перебування включають публікації у формі журнальних статей, інформаційних записів та/або звітів. Перші результати дослідження будуть представлені на семінарі проекту, який відбудеться у жовтні 2022 року (онлайн).
   Приїжджі наукові співробітники несуть відповідальність за організацію свого медичного страхування, подорожі та проживання в Галле (Заале). Витрати на проживання, проживання та страхування покриваються за рахунок стипендії, наданої IAMO. Право на фінансування мають докторанти та аспіранти українських університетів та наукових установ, які добре володіють англійською чи німецькою мовами. Особливо молодим вченим на ранніх етапах їхньої кваліфікаційної фази заохочується подавати заявки на програму стипендій.

Процедура подання заявки:

Зацікавлені кандидати повинні подати наступні документи для подачі заявки англійською мовою:

  • заповнену заявку
  • пропозицію дослідження до 1000 слів (пояснення питання дослідження, основні методи, попередні результати, якщо такі є), за винятком бібліографії;
  • CV із переліком публікацій, копії документів, що підтверджують академічну кваліфікацію та професійні навички (диплом, сертифікати тощо)

Будь ласка, подайте повну заявку в електронному вигляді на адресу [email protected].
Кінцевий термін подачі заявки – 12 червня 2022 року.
Документи для заявки надсилаються одним pdf-файлом розміром не більше 5 МБ.
З кандидатами зв’яжуться для співбесіди електронною поштою.


DSGVO щодо обробки даних у процесі подачі заявки за наступним посиланням:
https://www.iamo.de/en/top-navigation/data-protection/

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook