Студенти гуртка «Планета тварин» прийняли участь у 76-й Всеукраїнській науково-практичній конференції науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів

4 червня 2022 року

      18-19 травня 2022 року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулась 76 Всеукраїнська науково-практична конференція науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». За традицією, студенти гуртка «Планета тварин» кафедри біології тварин разом із науковими керівниками прийняли активну участь в цьому заході.

       Під час офіційного відкриття конференції з вітальним словом до учасників звернувся проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, а вітальну промову учасникам заходу оголосив декан факультету та водних біоресурсів Руслан Кононенко.

       Своїм досвідом наукової роботи і сучасними напрямами досліджень ділилися науково-педагогічні працівники та аспіранти. Доцент кафедри біології тварин і співкерівник гуртка Олена Дегтяренко доповідала про «Сучасний видовий склад молюсків водойм національного природнього парку «Залісся». Доповідач звернула увагу на вимушене призупинення фізичного проведення досліджень на даній території через факти її замінювання. Така критична ситуація з довколишнім середовищем, водночас, сприяє розробці нових підходів і в умовах об’єктивних небезпек.

      Свої перші наукові дослідження на конференції представляли активні і креативні студенти гуртка «Планета тварин» у секціях: довкілля та екологічні проблеми; гідробіологія та іхтіологія. Разом із науковими керівниками гуртка студенти досліджували сучасний стан та структуру угруповань донних безхребетних і риб у водоймах Києва та Київської області. Не зважаючи на російську агресію, студенти-гуртківці проводили он-лайн зустрічі з підготовки доповідей, обговорювали свої наукові результати.

 

       В результаті спільної роботи були зроблені доповіді за такими темами:
1. Меркулова В.В., Дегтяренко О.В. Видовий склад та структура макрозообентосу озера Жандарка м. Києва.
2. Строканова А. О. Дегтяренко О.В. Донні безхребетні водойми басейну р. Стрижень Київської області.
3. Лінський В. І., Митяй І.С. Сучасний видовий склад іхтіофауни озер НПП «Залісся».
4. Бабічев М.М., Парінов К.І., Митяй І.С. Сучасний гідроекологічний стан озера у національному природному пару «Залісся».

      Конференція пройшла на високому науковому рівні, студенти приймали участь в обговоренні доповідей, задавали питання. Віримо, що в наступному році конференція відбудеться вже в очному форматі на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України!

Іван Митяй,
керівник студентського
гуртка «Планета тварин»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook