Розвиток аграрного виробництва, освіти та допомога ЗСУ – у центрі уваги зустрічі випускників механіко-технологічного факультету

2 червня 2022 року
   Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів вищої освіти в нашій державі, у стінах якого традиційно відбуваються презентації нових прогресивних технологій, наукових відкриттів та здобутків, сучасного передового досвіду, перспективних ідей та проектів на основі організації науково-практичних конференцій, виставок, семінарів, круглих столів та робочих зустрічей. Постійними учасниками цих заходів є відомі державні та світові вчені, знані виробничники, успішні бізнесмени та політичні діячі, активна студентська молодь. Варто зауважити, що в усьому різноманітті університетських заходів досить важливе місце займають і традиційні зустрічі випускників, які є невід’ємною частиною діяльності та розвитку закладу освіти.
 
   Цьогоріч, через військовий стан по всій території України, зустріч випускників механіко-технологічного факультету 1997 року (група М-927) відбулася не у традиційному, а в онлайн-форматі. Основною метою зустрічі стало обговорення нагальних проблем та визначення шляхів їх вирішення, а саме: сучасного розвитку процесів технізації аграрного виробництва, організації роботи у військовий період, модернізації освітніх процесів у підготовці фахівців з агроінженерії та транспортних технологій, допомоги Збройним Силам України тощо. У зустрічі взяли участь представники широкого спектру виробничої та соціальної, освітньої діяльності, а саме: бізнесмени, керівники підприємств та фермерських господарств, менеджери провідних компаній та установ, фахівці інженерних ланок, професори та доценти. Особливо приємним було те, що до зустрічі мали змогу долучитися й одногрупники, які зараз стоять на захисті нашої держави у лавах Збройних Сил України.


  Традиційно зустріч розпочав із привітального слова декан факультету доктор технічних наук, старший науковий співробітник Вячеслав Братішко. У своїй промові декан коротко охарактеризував нинішню діяльність факультету, кадровий потенціал та сучасну матеріально-технічну базу, окреслив перспективи й шляхи розвитку факультету, підготовки фахівців; наголосив на необхідності тісної співпраці факультету з виробництвом. Декан побажав усім успішної професійної діяльності, сімейного благополуччя, миру та перемоги.


   Під час онлайн-зустрічі випускники мали можливість ознайомитися із сучасною діяльністю університету та факультету шляхом огляду статей і відеороликів з новинами, оглядовими екскурсіями на сторінках сайту й каналу «Свій НУБіП». Одноголосно учасники відзначили вагомий внесок ректора університету академіка Станіслава Ніколаєнка і його команди у модернізацію освітніх процесів, розвиток матеріально-технічної навчальної бази, відкриття сучасних аудиторій, лабораторій і центрів, облаштування ботанічного саду та студентського свекру, інформатизацію та популяризацію університетських здобутків у інтернет-просторі тощо.


   Результатами продуктивних обговорень випускників стали:
- актуалізація проблемних питань в організації сучасного аграрного виробництва; визначення стану та перспектив розширення його потужностей шляхом запровадження нових технічних засобів, інноваційних і високоефективних технологій; окреслення шляхів вирішення проблемних питань та пропозиції нових комунікацій та варіантів логістичних зв’язків під час воєнного стану;
- напрацювання пропозицій шляхів модернізації професійної підготовки фахівців на механіко-технологічному факультеті через визначення: місця та перспектив осучаснення змісту навчання; напрямків студентської дослідницької діяльності; елементів оновлення освітньо-професійних та освітньо-наукових програм підготовки; форм співпраці виробничих установ із факультетом з метою практичного навчання студентів, стажування та підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів; перспектив та шляхів консолідації аграрного виробництва і бізнесу для розвитку НУБіП України;
- представлено власний досвід волонтерської діяльності випускників у допомозі Збройним Силам України та Територіальній Обороні; зібрано кошти на закупівлю та відправлення необхідної амуніції для підтримання оборонців нашої держави.
   Наприкінці випускники подякували рідному факультету й університету, що став основою їх професійного розвитку та життєвого становлення. Особливу подяку висловили ректору Станіславу Ніколаєнку, ректорату, декану Вячеславу Братішку та усім педагогам і працівникам за успішну освітянську професійну роботу й неоціненний внесок у розвиток вищої освіти, економіки нашої держави, зміцнення її обороноздатності. Слава Україні! Слава НУБіП України!

 

Андрій Щербань,
Анатолій Вовк,
Ігор Буцик
випускники механіко-технологічного
факультету 1997 року

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook