Поліпшуємо якість навчання: неформальна освіта студентів університету

18 травня 2022, 10:30
     Рішенням вченої ради університету 27 квітня затверджено порядок визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти. З метою реалізації його положень, для розширення можливостей отримання неформальної освіти здобувачами вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» та на виконання наказу ректора № 283 18 травня 2022 року в дистанційному форматі на базі факультету інформаційних технологій проведено семінар-нараду з використання ресурсів платформ Coursera та EdX для неформальної освіти студентів.
     У роботі семінару-наради прийняли участь більше ста науково-педагогічних та педагогічних працівників університету та його відокремлених підрозділів.
     Зі вступним словом до учасників семінару-наради звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Проректор зазначив, що професійний розвиток викладача на сьогодні є вкрай важливим для забезпечення високої якості проведення освітнього процесу як в університеті так і в його відокремлених структурних підрозділах. І саме неформальна та інформальна освіта надають у вирішенні цього питання широких можливостей.
     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик ознайомив присутніх з основними положеннями порядку зарахування результатів неформальної освіти студентам НУБіП України. Він представив цілу низку дистанційних платформ, які використовуються на сьогодні для навчання та саморозвитку.
     Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова ознайомила присутніх з можливостями для використання в освітньому процесі НУБіП України платформи Coursera та EdX. Вона охарактеризувала найбільш популярні на сьогодні масові відкриті онлайн-курси, а також реєстрацію, доступ та проходження навчання на таких платформах. Олена Глазунова детально охарактеризувала варіанти інтеграції ресурсів цих платформ з навчальною дисципліною для неформальної освіти і зазначила, що наш університет має корпоративний доступ до ресурсів платформах Coursera та EdX. Для використання такого доступу необхідно реєструватися з використанням лише корпоративної університетської пошти.
     Завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх представила увазі присутніх порядок зарахування сертифікатів проходження курсів відкритих онлайн-платформ для підвищення кваліфікації НПП згідно вимог «Положення про підвищення кваліфікації НПП НУБіП України».
     Всі доповідачі поділилися своїми презентаціями, з якими можна ознайомитись в цьому повідомленні.
Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook