Профорієнтаційна робота зі старшокласниками Оржицької ЗОШ професора Стрільця В.В.

12 травня 2022 року
   В житті кожної людини бувають моменти, коли вона має зробити свій вибір. Кожного разу, опиняючись на розгалуженні доріг свого життя та обираючи лише одну з кількох можливих, ми і творимо власну єдину та неповторну долю. Переважно такі доленосні рішення всі ми приймаємо в молоді літа, а далі тільки рухаємося обраним шляхом. Вибір професії – один із таких визначальних кроків, оскільки це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці.

   Дійсно вибір цей не з легких і тому на допомогу завжди приходять старші люди: батьки, вчителі та майбутні викладачі… Саме вони можуть пояснити певні тонкощі в цьому надскладному питанні, розкрити переваги та перспективи можливих варіантів…
   Інформаційно-роз’яснювальну робота щодо вступу до НУБіП України серед учнів 11 класів вже багато років проводить кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету11 травня 2022 року з інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо вступу на спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» відбулася зустріч завідувача кафедри, професора Стрільця В.В. з учнями 11-го класу Оржицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Я. Франка Полтавської області. Керівництво школи в особі завуча й учительки історії та правознавства Шпурик Світлани Василівни, розуміючи важливість профорієнтаційної роботи, не тільки підтримали, а й допомогли організувати та провести цей захід в очному форматі.

   На зустрічі йшла мова про умови вступу, специфіку та перспективи зазначеної спеціальності, про особливості та переваги професії міжнародника. Було закцентовано увагу не лише на навчально-науковій діяльності майбутніх студентів, а й на культурному житті молоді. Зокрема, на можливості бути залученим до студентського самоврядування та художньої самодіяльності, участі в різного роду факультетських та університетських заходах.

   Вступна кампанія цього року буде особливою і проходитиме в умовах воєнного стану. Вже зараз змінено умови вступу і замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тестування (НМТ). Саме тому Василь Васильович окремо зупинився на роз’ясненні старшокласникам особливостей питань блоку НМТ з історії України. Було зазначено, що університет, факультет та кафедра допомагають абітурієнтам підготуватись до складання НМТ, зокрема, на безкоштовних курсах підготовки з основних предметів (українська мова, історія України, математика) 11-14 травня.

Отож, в цілому зустріч вийшла цікавою, інформаційно насиченою та корисною для майбутніх абітурієнтів, адже усвідомлений вибір професії – важлива складова успіху сучасної людини. Бажаємо всім вдалого вибору! Пам’ятайте, що спеціальність «Міжнародні відносини» – це ваш шанс самореалізуватися і утвердитися в майбутньому професійному житті!

 


Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook