Мітинг-реквієм до Дня пам'яті і примирення від викладачів та студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

7 травня 2022 року

     

     7 травня наша дружня факультетська та університетська родина разом із всією Україною вшанували всіх борців із нацизмом та всіх жертв цього найкривавішого конфлікту в історії людства. 8 і 9 травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    Для нас пам’ятні дні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади і змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму.

     Цього року Україна відзначає 8–9 травня в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда, який заради досягнення мети не гребує ані воєнними злочинами, ані злочинами проти людства.

            У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!» цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!». А незмінним символом пам’яті залишається червоний мак.

            Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора ми зупинили спільними зусиллями. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона є запорука того, що ми переможемо!

            Хай наша пам'ять береже імена і подвиг людей, які боролися і борються. Вклонімося всім, хто поліг на полі бою, хто став невинними жертвами.

 

МИ ПАМ’ЯТАЄМО кому завдячуємо можливістю жити під мирним небом!

 

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ! СЛАВА НАЦІЇ!

 

Тетяна Розбицька, PhD,

заступник декана з виховної роботи

факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook