Готуємось до акредитації бакалаврських та магістерських програм у 2022-2023 навчальному році

4 травня 2022 року
     4 травня під головування проректора науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука пройшла нарада з гарантами тих освітніх програм бакалаврату та магістратури, які підлягають акредитації у наступному навчальному році. 
     У своєму виступі проректор акцентував увагу учасників наради на постанові Кабінету Міністрів України від 16 березня 2022 р. № 295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану», якою керується на сьогодні у своїй роботі Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.
     Василь Шинкарук зазначив, що наш університет у 2021-2022 навчальному році успішно пройшов акредитацію 3 бакалаврських та 3 магістерських програм. 1 магістерську та 1 бакалаврську програму успішно акредитовано в Бережанському агротехнічному інституті. Лише одна бакалаврська програма «Лісове господарство» цього структурного підрозділу потрапила під дію цієї постанови. Самоаналіз вони подали згідно графіка і тепер очікуємо рішення НАЗЯВО про умовну (відкладену) акредитацію цієї освітньої програми без проведення оплати вартості акредитації.
 
     Проректор зазначив, що у 2022-23 н.р. планується 9 акредитацій у НУБіП України, з яких 6 – бакалаврські програми та 3 – магістерські. В акредитації будуть задіяні: ННІ неперервної освіти і туризму (2 програми), факультет ветеринарної медицини (2 програми), факультет інформаційних технологій ( 2 програми), гуманітарно-педагогічний факультет (1 програма), ННІ лісового і садово-паркового господарства (1 програма) та ННІ енергетики (1 програма).
     В наших відокремлених структурних підрозділах також планується проведення 3 акредитацій бакалаврських програм, в тому числі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» (2 програми) та ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут" (1 програма).
 
     З метою підготовки до акредитації вперше згідно наказу ректора № 1325 від 3.12.2021 р. з 3 грудня 2021 року по 21 лютого 2022 року гаранти провели самоаналіз освітніх програм та підготували всю необхідну інформацію.
     На сьогодні вже оновлено склад вайбер-групи з підготовки до акредитації де будуть обговорюватися питання організації спільної роботи щодо підготовки самоаналізу та проведення процесу акредитації.
     Проекти самоаналізу вже надіслали для ознайомлення до навчального і навчально-методичного відділів 7 гарантів освітніх програм. Інші очікуємо вже в найближчі дні. Впродовж травня і червня необхідно буде внести  всі доповнення, щоб до подання заявки в НАЗЯВО університет вже мав повністю готові до завантаження проекти самоаналізу ОП. Якщо змін не відбудеться, з 1 липня буде відкрито доступ до подання заявок на проведення акредитації. Сам процес акредитації може розпочатися, як і минулого року уже з 1 вересня.
 
     Своїм досвідом проведення акредитації поділилися Петро Лакида, Оксана Зазимко, Лариса Кліх, Віктор Каплун, Інна Савицька та Степанія Білик.
     Незважаючи на складну ситуацію, в якій на сьогодні перебувають всі заклади вищої освіти України, зупинятися ми не маємо права. Попереду новий навчальний рік, до якого наш університет має підійти повністю підготовленим. Витримки всім нам! Миру! Перемоги!
 

Планові терміни проведення акредитації освітніх програм бакалаврату і магістратури у НУБіП України

 

№ п.п.

Код та назва спеціальності

Назва освітньої програми

Наявність та термін дії сертифіката про акредитацію спеціальності

ПІБ гаранта

Бакалаврат

1

206 Садово-паркове господарство

Садово-паркове господарство

Сертифікат НД №1193058 до 01.07.2022 р.

Піхало Олеся Віталіївна

 

2

125 Кібербезпека

Кібербезпека

Первинна акредитація

Лахно Валерій Анатолійович

3

051 Економіка

Цифрова економіка

Первинна акредитація

Желіцин Дмитро Михайлович

4

241 Готельно-ресторанна справа

Готельно-ресторанний бізнес

Первинна акредитація

Гопкало Лариса Михайлівна

5

281 Публічне управління та адміністрування

Публічне управління та адміністрування

Первинна акредитація

Олійник Володимир Вікторович

6

144 Теплоенергетика

Теплоенергетика

Первинна акредитація

Горобець Валерій Григорович

 

Магістратура

 

7

211 Ветеринарна медицина

Ветеринарна медицина

Термін навчання 6 років. Випуск у 2023 році.

Грушанська Наталія Геннадіївна

8

212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза

Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза

Термін навчання 6 років. Випуск у 2023 році.

Шевченко Лариса Василівна

9

291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії

Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії

Первинна акредитація

Макаренко Лілія Петрівна

 

Інформація про освітні програми, які будуть акредитуватись у 2022-2023 навчальному році у відокремлених структурних підрозділах

 
 

п.п.

Назва ВП, ВСП

Назва ОП

ПІБ гаранта

Бакалаврат

1

ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

Менеджмент

Судомир Світлана Михайлівна

2

Туризм

Луговий Богдан Васильович

3

ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"

Агрономія

Семеніхін Андрій Вікторович

 
 
 
Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook