Студенти кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка на заняттях та в підготовці до наукової конференції

12 квітня 2022 року

«Я є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила, а сила знову розцвіла. Щоб жить - ні в кого права не питаюсь, щоб жить – я всі кайдани розірву.
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу».

Цей девіз супроводжує нашу Державу…

     Прийшла війна і принесла багато складнощів. Але як і всі в Україні наші студенти й співробітники університету демонструють приклади згуртованості, намагаючись якомога краще організувати навчальний процес, використовуючи при цьому сучасні електронні сервіси подачі й використання навчального матеріалу. Окрім навчального процесу немала кількість студентів та співробітників стали активними помічниками формувань територіальної оборони, різноманітних волонтерських структур.
     А навчальний процес навіть в умовах війни продовжується згідно розкладу: студенти програми підготовки магістрів 2 року навчання (група АКіТ 20001М) продемонстрували на заняттях з дисципліни «Методика оформлення результатів наукових досліджень і дисертаційних робіт» (яку я, як професор кафедри, викладаю на цьому потоці), високий рівень готовності до наукової конференції, що відбудеться в травні поточного року, представивши свої постери і тези майбутніх доповідей. Із результатами своїх наукових досліджень виступили: Андрій Буков, Олег Михайлов, Анна Могилко, Данило Бісовецький, Олексій Мельничук, Іван Хомутов, Ольга Кисляк. Доповідачі продемонстрували високу якість наукових досліджень, що стане запорукою успішного захисту своїх випускних атестаційних робіт в подальшому.

      Окрім студентів програми підготовки магістрів мені, як наставнику, доводиться працювати з першокурсниками зі спеціальностей 151- Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології та 163- Біомедична інженерія. Відвідуваність занять у них не менше 80%.
     Особливо мені хотілось би відзначити майбутніх біомедичних інженерів, які в якості студентів з’явились в нашому університеті вперше. Оскільки набір на цю спеціальність відбувся лише за контрактною формою навчання, всі студенти вибирали її свідомо для майбутнього працевлаштування. Тому науково-педагогічні працівники, які організовують навчальний процес, несуть підвищену відповідальність: лекції, практичні заняття, лабораторні роботи повинні бути не лише змістовними, але й цікавими. Із цим завданням співробітники нашої кафедри та факультету Ветеринарної медицини впоралися успішно, свідченням чого стала висока відвідуваність занять, навіть під час бойових дій. Результати проміжної атестації підтвердили цей факт. Сподіваємось, що цікавість до нової спеціальності в поточному році буде такою ж затребуваною, як і в минулому.

      Розуміючи, що після військових дій для розбудови нашої держави, необхідні будуть фахівці з автоматики, енергетики та біомедичної інженерії, співробітники кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка згуртувалися і, на чолі із своїм завідувачем, демонструють на практиці своє прагнення допомогти кожному студентові, проводячи індивідуальні консультації та тримаючи особистий зв’язок із кожним. Куратори щотижнево моніторять стан успішності і відвідуваності занять у підлеглих групах. Продовжується також робота над науковими проектами кафедри. Науковці кафедри беруть активну участь у теоретичних дослідженнях і публікації та апробації своїх результатів у світовому товаристві.

    Всі ми впевнені:
    «Ще буде: неба чистої блакиті. Добробут в нас підніметься, як ртуть, заблискотять косарки в житі, заводи загудуть… І я життям багатим розсвітаюсь, пущу над сонцем хмарку, як брову… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу. Я є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила, а сила знову розцвіла»!


Лариса Никифорова,
професор кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook