PhD: чергове засідання науково-методичної ради гарантів

11 квітня 2022 року
     Вперше за час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, в дистанційному форматі 7 квітня відбулось чергове засідання науково-методичної ради гарантів НУБіП України. До конференції мали змогу долучитиcя 28 гарантів освітньо-наукових програм PhD.

     Зі вступним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша. Доповівши про життя та відновлення роботи всієї університетської родини в умовах воєнного стану із сумом повідомив про декілька відокремлених підрозділів в Київській області, які героїчно вистояли, але зазнали значних пошкоджень. Щодо перебігу акредитації освітньо-наукових програм, профільний проректор закликав весь колектив відноситись до своєї діяльності з повною відповідальністю стосовно своїх обов’язків, та не зупинятись на шляху вдосконалення своїх професійних навичок. Сергій Миколайович зауважив, що вчасне завантаження до кабінетів НАЗЯВО відомостей самоаналізу є лише стартовою частиною всього процесу акредитації. Гарантам слід забезпечити наповнення сайтів факультетів щодо кожної освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії відповідно до попередньо сформованого відділом аспірантури переліку.
     Про забезпечення реалізації освітньо-наукової складової здобувачів PhD та важливість надання своєчасної підтримки кожному аспіранту виступив завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко, наголосивши на важливості налагодженої комунікації зі здобувачами. Віталій Леонідович анонсував початок квітневої вступної кампанії та більш детально зупинився на умовах вступу сьогодення. Щодо реалізації освітньої складової аспірантів відповідно графіку – за більшістю ОНП навчання розпочнеться у вересні 2022 року. Окремо завідувач аспірантури нагадав гарантам про дедлайн затвердження на засіданнях профільних кафедр та вчених рад ННІ/факультетів оновлених ОНП та НП підготовки здобувачів ступеня PhD на 2022-2023 навчальний рік.

     Завідувач відділу аспірантури також зазначив, що наразі 18 ОНП підготовки докторів філософії ще не завершили процес проходження акредитаційної експертизи Нацагентством та знаходяться на різних етапах проходження акредитації. Що стосується графіку завантаження відомостей самооцінки протягом березня – квітня станом на 07 квітня більше 60% гарантів вже виконали поставлену задачу. П’ять гарантів запевнили, що завантаження відомостей самооцінювання знаходяться на фінальному етапі та будуть готові для подачі до секретаріату НАЗЯВО протягом п’яти днів.
     Крокуємо до перемоги разом!

Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook