Весняна толока - 2022

9 квітня 2022 року

З 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» щороку у квітні в Україні  відзначається День навколишнього середовища. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

За щорічною традицією,  8 квітня члени колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком, головою Наглядової ради Миколою Томенком  зібралися, аби, незважаючи на буремний воєнний час, зберегти традицію тримати  територію університету впорядкованою, бо ж носити звання перлини Голосієва та столиці - обов'язок кожного НУБіПівця. Про це нагадав учасникам толоки Станіслав Миколайович, а Микола Володимирович відзначив, що ще М.І Костомаров говорив, що  українець любить природу, навіть  «українська поезія нерозривна від природи, вона оживлює її, робить учасницею радости і горя людської душі; трави, дерева, птиці, тварини, небесні світила, ранок і вечір, весна і сніг — усе дихає, мислить, почуває разом з людиною, усе одзивається до неї чарівним голосом то участи, то надії, то осуду».

До прибирання території активно долучилися працівники гуманітарно-педагогічного факультету, бо кому, як не гуманітаріям, розуміти, що головну  загрозу довкіллю становлять самі люди – їх байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність, тож  самі повинні їх долати і допомагати природі відновлюватися.

Працювали з  радістю, задоволенням і азартом – так, як завжди і все робить наш факультет. Хай квітне Голосієво і наш університет. І хай швидше прийде мир на нашу землю!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook