НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ РОЗПОЧАТО ЦИКЛ ВЕСНЯНИХ ВІДКРИТИХ ЛЕКЦІЙ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ

1 квітня 2022 року
НУБіП України

   Згідно плану проведення відкритих занять на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК у весняному семестрі 2021-2022 навчального року розпочалися відкриті лекції викладачами. Так, сьогодні в другий весняно-воєнний місяць лекцію на тему: “Теплові процеси. Нагрівання та охолодження” прочитала доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська. На лекції були присутні декан факультету Лариса Баль-Прилипко, заступник декана Наталія Слободянюк, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів та викладачі кафедри — професор Ігор Паламарчук, доценти Михайло Муштрук, Віктор Сарана, Зінаїда Бурова та асистент Максим Гудзенко

   На початку лекції до студентів звернулася декан факультету Лариса Баль-Прилипко, яка відмітила високу явку студентів на занятті та побажала всім мирного неба над головою.

   Лекція була присвячена питанням нагрівання і охолодження різних харчових продуктів - від води і консервних соків до готових м’ясних, рибних та молочних виробів. Згідно плану лекції було розглянуто наступні питання — загальні відомості про теплообмін, основні поняття та визначення з теплообміну та теплопередачі, використання основних теплоносіїв для здійснення процесів нагрівання та охолодження, використання критеріїв подібності в теплових процесах, визначення коефіцієнтів тепловіддачі та теплопередачі, обчислення рушійної сили та кількості теплоти, що віддається від гарячого теплоносія до холодного. Розглянута класифікація теплообмінників та будова трьох основних апаратів, що найчастіше використовуються в харчовій промисловості. Паралельно з вивченням теоретичного матеріалу студенти в цьому семестрі виконують курсовий проект. Тому дуже доречним став розгляд теплового, конструктивного, гідравлічного розрахунків. Крім цього лектором опрацьовано питання визначення товщини теплової ізоляції теплообмінників та представлення розрахунків з техніко-економічних показників.

   О 9.00 всі присутні на занятті вшанували хвилиною мовчання пам’ять за загиблими у війні проти Pосії. А ще будо відмічено про важливість харчової промисловості і залучення великої кількості працівників для створення 10 млн продуктових наборів для населення України, про що саме сьогодні доповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Викладачами завжди ведуться пошуки цікавої інформації, яка постійно оновлюється, щодо виробництва харчових продуктів, а це говорить про надзвичайну необхідність роботи харчової промисловості в будь-який час. І студенти пишаються, що їхнє навчання здійснюється саме на факультеті харчових технологій.

   Можна відмітити логічний зв'язок, який представила лектор із попереднім навчальним матеріалом, високий науковий рівень володіння матеріалом дисципліни, доступність змісту лекції, систематичність та логічну послідовність викладання всього матеріалу.

   Загалом лекція була проведена на високому рівні, про що свідчать результати анкетування.

   Закінчуючи лекцію, лектор впевнила всіх, що така нація, як українська, яка має чудових і згуртованих людей, дуже швидко відродиться і стане ще сильнішою!

Михайло Муштрук
доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook