Любов до України – сходинка до перемоги

1 квітня 2022 року
        З раннього ранку 24 лютого, коли президент Росії оголосив про "спеціальну військову операцію", в Україні тривають повномасштабна війна. Сухопутні війська країни-агресора атакують з півночі, півдня і сходу, російська авіація бомбить міста, а під ракетні обстріли потрапили чи не всі регіони України.

       Кожен із нас запитує себе та інших, коли війна завершиться, коли ми повернемося до мирного життя. І це буде обов’язково. Але ми вже будемо іншими. Для багатьох із нас відбулася переоцінка цінностей, матеріальні речі відійшли на геть інший план, на першому місці – єднання, взаємодопомога, служіння іншим.

       Культура також завжди на службі людям. І це розуміють учасники мистецької студії «7 сходинок» під керівництвом народного артиста України професора кафедри культурології Романа Рудого. Заняття у студії тривають у воєнний час, а твори, які виконують студенти, різноманітні…

   Так, Вероніка Лось, студентка 3 курсу економічного факультету, удосконалює гру на фортепіано (Ludovico Einaudi – Nightbook). 

  

 
Назарій Коваленко, студент 2-го курсу факультету інформаційних технологій, займається на саксофоні. А композиція у його виконанні сьогодні звучить так:
 
 
 
Ілля Музичук, студент 2-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету, вважає, що всепереможною є любов:
 
 
 
А студент факультету інформаційних технологій Владислав Харченко не може зрозуміти (як і всі ми), як ті, хто має захищати світ від зла і нести мир, можуть стріляти в мирних громадян і виконувати злочинні накази. Невже такі люди можуть нести горде звання офіцера? Про це - переспів відомого твору про офіцерів на слова заступника декана економічного факультету Олега Криворота:
 
 

    Другокурсниця гуманітарно-педагогічного факультету Валерія Кривіцька переконана, що «зродились ми великої години»:
 
 
 
А четвертокурсник ГПФ Микита Трухін пише авторську пісню про війну:
 
 
 
Такі наші студенти. Вони люблять Україну і вірять: любов до неї – сходинка до перемоги, а виражають це у музиці, бо музика піднімає дух і надихає. Перемога – за нами!

 

Ірина Майданюк,
 завідувач кафедри культурології
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook