З гаслом «Все буде Україна!» студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочали навчання

17 березня 2022 року

         У складних умовах воєнного часу з 14 березня 2022 року  в нашому університеті продовжено навчання у змішаній формі. Ми дякуємо ректорату, зокрема ректору Станіславу Ніколаєнку за активну позицію, патріотизм, любов та повагу до людей, зокрема нас – студентів. Адже сидіти вдома без діла і думати, дивитись на те, що відбувається – найскладніше.

   Наше життя завжди супроводжується тяжкими виборами та перепонами, які роблять із нас особистість. І останні події в нашій країні, перевернули життя мільйонів людей на до і після. Будь-яка зміна, навіть зміна на краще, завжди супроводжується недоліками та дискомфортом.

   На нашу долю випала неабияке випробування нашої віри та нашого патріотизму до рідного краю, яке всі ми маємо прийняти з розпростертими грудьми. І найголовніше зараз, це виконувати свої прямі обов’язки, тим самим допомагаючи нашій армії.

   Всі намагаються змінити світ, але ніхто не думає змінити себе та зробити перший крок до цього. Кожному з нас в майбутньому потрібно буде виконати свою професійну роль і допомогти відбудувати країну заново. Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 Паламарчук Павло,
студент 2 курсу

 

 

 

       Мене звати Косяк Каріна, я студентка факультету харчових технологій та управління якістю АПК. На даний момент відбувається те, що ніколи не могла б уявити. Всі ми розуміємо, що навіть у 21 столітті, коли всі люди у світі живуть цивілізовано, розвиваючи свої країни, підкорюючи космос. Не вірять, що може відбутися нахабне вторгнення в суверенну, незалежну країну - Україну. Але, нажаль таке сталося! Тому сьогодні я як ніколи пишаюся тим, що я українка!

  Я, Українка громадянка сильної, чесної, могутньої держави! Кожен українець пишається тим, що він виріс на цій землі. Люди України відчули єдність. Всі об’єдналися проти нашого ворога росії.  Завдяки нашим Збройним силам України ми гідно даємо відсіч країні агресорці.

  На даний час, у нашому університеті відновилося дистанційне навчання і ми повинні використовувати цю можливість. Студенти мають функціонувати, навчатися, доводити всім, що українці розумний народ, який спроможний на будь-що заради своєї землі, заради свого народу.

  Особливу вдячність хочу висловити нашим волонтерам, які в такий скрутний час допомагають. Ось це єдність, ось це сила України! Хочу підтримати людей, які вимушені були покинути свої домівки, через військові дії. Тримайтесь, ще трішки і ми прокинемося від слів «ВСТАВАЙ, МИ ПЕРЕМОГЛИ!». І скажемо всім, що це НАША УКРАЇНА, СИЛЬНА І НЕЗАЛЕЖНА. Будемо будувати нове життя під мирним небом.

 

ЗА НАМИ ПРАВДА, З НАМИ ВОЛЯ.

СЛАВА УКРАЇНІ!

 Косяк Каріна,
студентка 2 курсу


 

       Ми живемо в складний час….

  Складний в усіх напрямках, а особливо для навчання, тому що в 2020-2021 роках освітньому процесу заважала пандемія, а зараз ми стали свідками чергового дуже важкого періоду в історії українців — війни.

   Якщо місяць назад заважали лінощі, то наразі заважають сирени та постійне відчуття напруження, зараз немає чіткої впевненості, що тебе це ніяк не зачепить, але, в першу чергу в нас є віра в наших бійців ЗСУ і надія в найскорішу перемогу. Я вважаю, що це головне зараз. Ми продовжуємо, незважаючи ні на що, навіть на такі обставини, адже для відбудови нашої держави будуть потрібні кваліфіковані фахівці в будь-яких галузях. Також виконання завдань і присутність на заняттях дає нам змогу, навіть якщо мінімально, але все ж таки відволіктися від подій та новин, побачити хоча б у віртуальному форматі своїх одногрупників, друзів, викладачів.

  Платформи, які ми використовуємо для навчання, інтернет-ресурси – все наразі працює. Тому ми маємо по можливості користуватися нашим часом для плідної розумової праці. До того ж, викладачі лояльно відносяться до студентів і все розуміють, так як самі перебувають в таких умовах. Головними перешкодами є тільки перебої в електропостачанні та відсутність можливості підключення до мережі інтернет в деяких куточках країни. Але МИ згодом це виправимо! Тож, все що нам залишається – це віра в себе, свою Батьківщину та наше майбутнє.

 

Воскобойникова Катерина,

студентка 2 курсу

  

  Мене звати Семенюк Наталія, студентка 1-го курсу, навчаюсь у НУБІП України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. В один день життя всіх українців змінилося… Спочатку була паніка, далі прийняття ситуації, що на нашу землю прийшла війна, а далі прийняття ситуації і прагнення допомогти.

    МИ — УКРАЇНЦІ непереможна нація, ніщо і ніхто не в змозі нас зламати!

    Студенти, як і всі, переживають за ситуацію в країні, всі ми не в рівних умовах, деякі з нас перебувають у найгарячіший точках України, деякі в спокійних місцевостях, але ми всі тримаємося і віримо, що ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

     Наш університет вийшов на дистанційне навчання, для того, щоб ми продовжували здобувати знання, зараз це допомагає нам хоч на якийсь час забути про війну і поринути у свій професійний світ без реаліїв життя.

     Наша професія, не менш важлива за ті, які прямо пов’язані із майбутнім відбудовуванням нашої неньки. Ми — харчові технологи, будемо годувати всіх тих, хто буде викладати кожну цеглинку в будинках, будувати мости, дороги.

     Я особисто допомагаю, на данний момент, в приготуванні їжі для тих, хто знаходиться в теробороні у моєму місті. Зараз ми всі маємо об’єднатися, робити все, що в наших силах! Разом — ми сила!

МИ ПЕРЕМОЖЕМО, ВІДБУДУЄМО КРАЇНУ, І ЗНОВУ БУДЕМО ЖИТИ Й РАДІТИ, ЩО МИ ВІЛЬНІ УКРАЇНЦІ І ЖИВЕМО У КВІТУЧІЙ БАТЬКІВЩИНІ.

Семенюк Наталія,

студентка 1 курсу

   

 

        На сьогоднішній день, ми стали свідками подій, які ще зовсім донедавна не могли собі й уявити. Війна… 

  Росія нещадно наступила на нашу українську землю, спопеливши багатовікові споруди, житлові будинки та все, що з такими силами, століттями будували ми — УКРАЇНЦІ, а головне - людські життя. На захисті України стоять найвідданіші сини й доньки, які не жаліючи ні сил, ні часу дають гідну відсіч ворогу, і як ангели хранителі бережуть наші сни.

   Сьогодні я хочу закликати всіх нас не впадати у відчай та не сіяти паніку, а впевнено, попри всі перепони прямувати вперед. Я щиро вірю, що ми переможемо, бо добро завжди перемагає зло!

   Я, живучи на Волині, дякую Богу та нашим захисникам, що у нас, порівняно з рештою, тихо та спокійно, але все ж так палко серце болить за Україну, за людей, які змушені покинути свої домівки, за ні в чому не винних дітей, за кожне людське життя.

    Студенти, звертаюсь до вас. Розпочалось навчання. Так, дистанційно! Між нами сотні, а то й навіть тисячі кілометрів — але зараз нас поєднує одне —  ми хочемо миру! І саме для того кожен повинен займатися своєю справою. А ми маємо відновити навчання, поглиблювати знання, адже хто, як не ми — майбутнє нашої нації? Всі, хто має змогу, повинні здобувати вищу освіту, впевнено, сумлінно крокувати до своїх цілей, та ні в якому випадку не опускати руки.

   Також, хочу закликати всіх людей України розвивати, де це можливо, свій бізнес, свою справу, адже можливо саме це - буде одним із пазлів картини під назвою «ВІЛЬНА УКРАЇНА».

      Всі ми, починаючи з маленької дитини, яка вимовляє «Слава Україні» й закінчуючи старенькою бабусею, що віддає останні свої гроші на пожертви нашим воїнам, є тими пазликами, з якої складеться наше майбутнє.

І як висновок процитую слова Шевченка:

«...Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Тому тільки вперед! Слава Україні!

Хомич Алла,
студентка 1 курсу магістратури

 

 


Розмову вела декан факультету
Лариса Баль-Прилипко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook