Відокремлені структурні підрозділи НУБіП України відновили освітній процес

17 березня 2022 року
З 14 березня 2022 року, незважаючи на тяжку годину, у якій вимушено опинилися наша Україна, час коли кожен мав змогу виїхати за межі держави, відокремлені структурні підрозділи Національного університету біоресурсів і природокористування України відновили освітній процес та продовжили благородну місію підготовки майбутніх фахівців. Керівництво, викладачі ВСП міцно тримають свій не простий фронт, забезпечуючи якісний освітній процес, незважаючи на те, що частина викладачів відокремлених підрозділів були змушені залишити рідні домівки, вступити до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, при цьому перебуваючи у різних куточках України, заняття проводяться у змішаному форматі, згідно розкладу.

Відділ регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання проаналізував початок відновлення занять. За результатами моніторингу навчальних занять явка студентів різна, коливається від 43% до 85% відповідно. Ціною власної безпеки педагогічні працівники ВСП НУБіП України продовжують проводити заняття, при цьому не зважаючи на повітряну тривогу, залпи градів, звуки крилатих ракет тощо. Студенти відокремлених підрозділів поєднують навчання у дистанційному форматі та боротьбу на незалежність та майбутнє нашої держави, перебуваючи на блокпостах чи здійснюючи волонтерську допомогу тимчасово перемішеним особам, людям похилого віку, територіальній обороні та ЗСУ, при цьому не забувають про освітній процес та навчальні заняття, оптимістично сприймають відновлення навчання, розуміють важливу роль освіти як фундаментальну складову сучасного європейського суспільства.

Не проста ситуація складається у Немішаївському та Ірпінському фахових коледжах. Як відомо у населених пунктах, де знаходяться зазначені заклади, відбуваються активні бойові дії, адміністрація закладів до останнього захищає колектив та студентів від рашистських окупантів, вирішуючи не прості завдання в умовах військового часу. Активно проводить роботу з евакуації педагогічного колективу та студентів.

Адміністрація та колективи Бобровицького та Боярського фахових коледжів не залишають територію закладів, сміливо охороняють та підтримують життєдіяльність коледжів, проводять дистанційно заняття, відновлюють та усувають наслідки «дружніх візитів російського миру», несуть щоденну охорону громадського порядку, прикриваючи надійний тил нашим славетним захисникам.

Педагогічний колектив та здобувачі освіти Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського фахового коледжу мужньо захищають землю Чернігівщини, повторюючи кожного дня героїчний подвиг студентів та гімназистів, які боролися із радянськими загарбниками у 1918 році у бою під Крутами, хвала і шана захисника рідної землі!!!

Вірна дорога до перемоги можлива лише у згуртованій роботі та надійній підтримці вірних друзів та колег. У цей не легкий час відокремлені структурні підрозділи НУБіП України, які знаходяться у західних регіонах нашої держави – ВП «Бережанський агротехнічний інститут», ВСП «Бережанський фаховий коледж», «Заліщицький фаховий коледж», «Мукачівський фаховий коледж», «Рівненський фаховий коледж» надають підтримку педагогічним колективам, їхнім сім’ям, студентам із інших фахових коледжів ВСП НУБіП України, розмішують у гуртожитках, надають власну матеріально-технічну базу для забезпечення освітнього процесу в умовах евакуації тощо.

Педагогічні та студентські колективи усіх ВСП НУБіП України згуртовані як ніколи, усіх єднає спільна справа, спільні прагнення, спільна мета – захист рідної землі від рашистської навали. Керівництво, науково-педагогічні та педагогічні працівники ВСП НУБіП України розуміють важливість підготовки майбутніх кваліфікованих фахівців, які так будуть потрібні нашій Славній Україні після перемоги над рашизмом!!!

ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!
РОСІЙСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОРАБЕЛЬ ІДИ ……!!!


Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook