ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЙ У ПТАХІВНИЦТВІ, СВИНАРСТВІ ТА ВІВЧАРСТВІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. ПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО НАШОЇ КРАЇНИ!

16 березня 2022 року

     Відповідно затвердженого плану засідань кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві 16 березня 2022 року проведено онлайн засідання за допомогою хмарного сервісу Zoom, приємним було, що знято обмеження для приватних аккаунтів за часом.

За порядком денним було розглянуто ряд основних та поточних першочергових питань роботи кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Першим, що було зроблено – це визначено стан і безпечність перебування усіх співробітників кафедри та аспірантів й можливість виконання своїх посадових обов’язків. Встановлено, що з усіма працівниками все добре, всі сумлінно виконують свої посадові обов’язки.
Наступним головним питанням було оголошено, що на виконання наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. №156 в університеті продовжилося проведення навчальних занять у дистанційному та змішаному форматах за розкладом другого семестру для студентів денної та заочної форм навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів.

НПП кафедри чітко та відповідно розкладу проводять лекційні, лабораторно-практичні заняття. Для проведення занять використовувались наступні формати проведення: відеозв’язок (Zoom), чат-зв’язок (телеграм, вайбер та ін.), платформи Elearn, для самостійної роботи і месенджери для оперативного донесення інформації студентам. Відмічено, що основними причинами відсутності були: нестабільність або відсутність інтернету, сигнали повітряної тривоги, участь студентів у територіальній обороні, волонтерство тощо. Незважаючи на складний для нашої країни час, умови воєнного стану, студенти прагнуть до навчання, адже в Національному університеті біоресурсів і природокористування України факультеті тваринництва та водних біоресурсів найкращі та найталановитіші студенти! Ця освічена молодь буде відновлювати нашу країну та сприяти її розвитку, зокрема АПК України.  

Зупинилися і на стані підготовки бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів скороченого терміну навчання 3 курсу, що закріплені за кафедрою. За результатами виробничої практики та отриманих первинних матеріалів студенти оформлюють результати наукових досліджень й виконують літературний пошук. Наукові керівники постійно на зв’язку та координують дану роботу.
Зазначено про необхідність постійної комунікації кураторів академічних груп зі студентами. Куратори Прокопенко Н., Мельник В., Богданова Н., Базиволяк С., проінформували, що з усіма здобувачами вищої освіти встановлено зв’язок та проінформовано їх за усіма поточними питаннями стосовно навчання.

 

Обговорено питання щодо контролю та збереження матеріально-технічної бази кафедри. Завідувач лабораторії птахівництва на базі фізіологічного двору «Дідорівка» Ліхтер М., проінформував, що все поголів’я птиці та тварин збережено, забезпечено кормами та водою і знаходиться в доброму фізіологічному, продуктивному стані. Лабораторія функціонує і готова прийняти студентів до очного навчання та аспірантів для проведення наукових досліджень!     
 
 
 
 
Не припиняється і науково-дослідна робота НПП кафедри, в дистанційному форматі виконуються госпдоговірні теми в умовах господарств України, адже збереження продовольчої безпеки держави, регіонів нині є – пріоритетним. Виконуються в запланованому режимі і публікація статей в наукових виданнях, що індексуються в міжнародних базах даних WoS таScopus.
У цей непростий час продовжується і профорієнтаційна робота, звичайно на сьогодні ще немає визначеного плану вступної компанії 2022 року, але співробітники кафедри тримають зв’язок зі своїми потенційними вступниками, інформують їх щодо змін та новин, що оголошує МОН України з цього питання. Майбутнє нашої країни в інтелектуальній, освіченій молоді!!!
 
 
Розглянуто ще ряд поточних питань роботи кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Настрій співробітників кафедри «бойовий» та спонукає на результативну роботу задля майбутнього нашої країни.     
 
Слава Україні!
Слава Героям України!
Слава славетному НУБіП України!
 
 
В.о. завідувача кафедри
Вадим ЛИХАЧ
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook