Сервіс ORORATECH зафіксував масштабні термальні аномалії на території України, що пов’язано з російським вторгненням в Україну

11 березня 2022 року

 На території Чорнобильської зони відчуження 11 березня 2022 року сервісом ORORATECH зафіксовано великі термальні аномалії, які притаманні лісовим пожежам. Всього зафіксовано 3 осередки  - 1) неподалік ПЗРВ "Буряківка", 2) ппоблизу с. Рагівка, 3) поблизу сіл Шкнева та Вовчків. Такі пожежі спричинені ймовірніше за все бойовими діями, які веде росія веде на території України.

Також 11 березня зафіксовано 4 осередки навколо міста Чернігова - 1) на півдні м. Чернігова, 2) північному-сході м. Чернігова, 3) в с. Новоселівка, 4) поблизу с. Количівка.  

Такі термальні аномалії є нетиповими для природних пожеж, що підверджує їх походження - внаслідок бойових дій. Зважаючи на це слід зауважити, що подальші дії росії на території України можуть спричинити ще й природну катастрофу повязану з лісовими и пожежами, оскільки весняний період в умовах нашої країни традиційно характеризується високими ризиками природних пожеж.

О. Сошенський, співробітник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook