Програмні інструменти сучасного економіста

23 лютого 2022 року
23 лютого 2022 студенти 2-3 курсів освітніх програм «Цифрова економіка» та «Економічна кібернетика» прийняли участь засіданні гуртка «Кібертонус». Теми обговорення зосереджувались навколо сучасних програмних продуктів та мов програмування, що використовуються у роботі економіста.
Перша доповідь, що представили студенти Поліна Ремінна та Андрій Тараненко, була присвячена мові програмування R як інструменту статистичного аналізу та візуалізації даних.
 
Друга доповідь студента Юрія Кравченко була зорієнтована на розгляд особливостей побудови моделей керованого навчання (класифікації та регресії) за допомогою сучасних інформаційних технологій та програмних продуктів.
 
Значну зацікавленість викликала доповідь Савелія Балабанова щодо використання мови програмування Python як інструменту візуалізації даних. Розглянуті особливості застосування бібліотек pandas, matplotlib, seaborn, missingno, altair.
Изображение выглядит как текст, монитор, экран, снимок экранаАвтоматически созданное описание
 
На закінчення засідання були розглянуті особливості застосування ППП SPSS як комплексного інструменту статистичного аналізу даних. Відповідну доповідь презентував студент Тарас Пшеничний.
 
Спілкування пройшло у дружній атмосфері. Гуртківці визначили напрямки подальших досліджень з використанням сучасних програмних інструментів, а саме під час підготовки аналітичних доповідей, індивідуальних проєктів, курсових робіт, тез, статей тощо.
 
Керівник студентського наукового гуртка «Кібертонус»,

д.е.н., проф. Дмитро Жерліцин 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook