Вебінар з наукометрії «Основи Scopus та Web of Science. Проблематика самостійної публікації»

22 лютого 2022 року
     2022 рік встиг ознаменуватися роком змін, навчання, розвитку, прагненням відкривати нові горизонти. Національний університет біоресурсів і природокористування України завжди прагне бути в ритмі життя, знайомитися з трендами сьогодення, бути новатором в багатьох галузях науки. Саме тому, сам ініціює та підтримує всі ініціативи для особистого зростання, набуття досвіду, знань, умінь, компетентностей як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників та співробітників університету.
     Один з нових етапів у новому році це знайомство та активна співпраця з консалтинговою компанією «Наукові Публікації», яка є лідером у сфері наукометрії та науки. Завдяки спільними зусиллями відділу науково-технічної інформації науково-дослідної частини НУБіП України та ТОВ «Наукові Публікації» 21-22 лютого 2022 року було організовано та проведено цикл вебінарів на тему «Основи Scopus та WebofScience. Проблематика самостійної публікації». Під час вебінарів розглядалися питання:
  1. Наукометрична база даних Sсopus. Основи функціонування.
  2. Наукометрична база даних Web of Science. Основи функціонування.
  3. Головні наукометричні показники в Scорus та WoS.
  4. Наукометрія в Україні ‒ найважливіша нормативна база.
  5. Проблеми, що виникають у вчених під час публікації робіт.
  6. Як підготувати публікацію гідну розміщення в міжнародній наукометричній базі даних?
     Цикл навчальних вебінарів має на меті освітити всі головні аспекти публікаційної діяльності вченого в міжнародних наукометричних базах даних. Також розкриває всі головні проблеми, з якими стикаються українські науковці в процесі написання статей для зарубіжних журналів.
     До участі у вебінарі зареєструвалося понад 350 учасників з Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     Спікер вебінару Єлизавета Батаєва, зазначила, що такої активної аудиторії вона давно не пам’ятає. Адже, упродовж всієї доповіді в чаті вебінару було безліч питань щодо вибору журналів для публікацій, важливості квартилів журналу, перспектив українських журналів щодо входження у міжнародні наукометричні бази, розрахунку індексу Гірша. Також була низка питань щодо профілів авторів у вищезгаданих баз даних та, як не попастися на журнали-хижаки чи журнали-дублікати.
     Окремо, Єлизавета Батаєва, звернула увагу слухачів на головні наукометричні показники діяльності вчених та показники якості наукових журналів. Провела детальний аналіз підбору потенційних журналів та зауважила, що: «Краще обирати видання першочергово за тематикою статей, що воно публікує, а не сферою наукової діяльності». Розповіла, де можна завжди подивитися актуальну та правдиву інформацію, щоб не стати жертвами аферистів.
     Загалом, насичені два дні вебінару, пройшли на високому рівні. Багато з присутніх дізналися важливі аспекти, які будуть неодмінно використовувати у своїй діяльності. А отриманий досвід, стане ще однією сходинкою у особистісному розвитку.
     Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення вебінару, та безпосередньо, прийняв участь.
    Також, відділом науково-технічної інформації НДЧ підготовлена та видана брошура з рекомендаціями для підготовки статей в індексовані видання «Як підготувати статтю, щоб її точно опублікували?!»
 
Артем Антонів,
відділ науково-технічної інформації НДЧ 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook