Учасники навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки НУБіП України взяли участь у політичному дискусійному заході на тему «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – шанси і виклики для України»

20 лютого 2022 року
   У рамках реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, аграрний сектор в Україні продовжує проходити комплексний курс реформ, що також передбачає регулярне обговорення питань аграрної політики в Європейському Союзі.

     Сільське господарство ЄС стикається з новими вимогами та викликами. Запровадження Європейського Зеленого курсу передбачає важливі зміни в аграрному виробництві та суттєво вплине на подальший розвиток торгівлі сільськогосподарською продукцією. Особливого значення набуває сталий підхід до подальшого розвитку сільського господарства, який має одночасно враховувати політичне бачення, очікування аграрного бізнесу, рекомендації аграрної науки та потреби сільського населення.
   15 лютого 2022 року в рамках міжнародної виставки «АгроВесна 2022» відбувся політичний дискусійний захід у гібридному форматі на тему «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – можливості та виклики для України», в якому взяли участь співробітника кафедри економічної теорії та учасники навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки НУБіП України професор Микола Талавиря та доцент Інна Гуща.

   З привітальними словами виступили Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України, д-р. Офелія Нік, парламентський статс-секретар Федерального міністра продовольства і сільського господарства ФРН, Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні.
   З ключовими доповідями виступили д-р. Андреас Тойбер, Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства ФРН «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – виклики та актуальні дискусії в Німеччині», д-р. Пер Бродерсен, Альянс німецького агробізнесу «Перспективи для аграрного бізнесу в Україні – бачення Альянсу німецького агробізнесу».

   В панельній дискусії прийняли участь д-р. Андреас Тойбер, Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства ФРН NN, Міністерство аграрної політики та продовольства України (tbc.), Анна Передерій, голова Регіональної групи СНД Асоціації «VDMA Landtechnik», Павло Коваль, генеральний директор ВГО «Українська аграрна конфедерація», член ВАФ, Ольга Ходаківська, заступник директора ННЦ НААН «Інститут аграрної економіки», Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад.
   З заключним словом виступив Франк Мюллер, аташе з аграрних питань Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні. Модератором даного заходу була Марія Ярошко, в.о. керівника проєкту АПД.

   Разом із міжнародними експертами, представниками українського аграрної політики, бізнесу, науки та органів місцевого самоврядування було обговорено можливості та виклики сталого розвитку аграрного сектору в Україні.
   Щиро дякуємо організаторам за проведений захід!

 

Інна Гуща,
доцент кафедри економічної теорії НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook