Латій Дмитро: «Спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» є професією майбутнього!»

6 лютого 2022 року
     З такого цілком переконливого висловлювання розпочалося наше знайомство з випускником Новоодеського професійно-аграрного ліцею, що у Миколаївській області – Дмитром Латієм.
  • Вітаю Вас, Дмитре! Розкажіть, будь ласка, про себе!

     — Добрий день! Я, Дмитро Анатолійович Латій, проживаю у містечку Нова Одеса, що за 40 км від обласного центру – Миколаєва. У 2018 році закінчив 9 класів Новоодеської загальноосвітньої школи № 2 І-ІІІ ступенів, а у 2019 році вступив до професійно-аграрного ліцею на спеціальність «кухар-кондитер». Наразі вже підготував дипломну роботу й захищатиму її 14 лютого цього року.

  • Дмитре, що спонукало Вас до вибору спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»?

     — О, чудове запитання! Даний напрямок, а нині спеціальність мені була завжди до вподоби, ще з дитячих років, бо спочатку мав акваріумних рибок, а згодом і мав можливість зі своїм дядьком відвідувати стави (у Новій Одесі їх чимало) і спостерігати за роботою людей, які там працювали з рибооб’єктами. Дивлячись на ситуацію на ринку праці у нашому місті професія техніка-рибовода зараз досить рідкісна, хоча ресурсів є достатньо. Проте, ключовим моментом, що поставив крапку у моєму виборі стосовно омріяної спеціальності, стала літня подорож до Шарм-ель-Шейху. Там я занурився під воду і побачив оте «морське царство», яке захопило мене своєю красою, величністю та різноманітністю. Потім, я для себе зрозумів, що недаремно сказав Конфуцій: «Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Однак багато треба зробити, щоб навчитись». А якщо вчитися, то тільки у найкращому закладі вищої освіти – Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

  • Дмитре, щиро дякуємо Вам за довіру. Дозвольте запитати, чи відвідуєте Ви підготовчі курси на базі НУБіП України?

     – Так, безумовно! Я торік з вересня місяця подав документи на підготовчі курси і займаюся дистанційно, оскільки через віддаленість до Києва у 450 км не можу їх відвідувати очно. Тому готуюся…

  • Підкажіть, чи плануєте Ви брати участь у Всеукраїнській Олімпіаді для вступників НУБіП України?

     — Авжеж. Я зареєструвався на Олімпіаду ще 11 січня цього року, обрав три предмети (українська мова, біологія та математика). Зараз інтенсивно вивчаю тематики обраних дисциплін, щоб успішно скласти випробовування та отримати Сертифікати.

  • Дмитре, чи відвідували Ви НУБіП України?

     — Очно, на жаль, ні. Однак, за допомогою хмарного додатку Zoom, нам викладачі університету проводили профорієнтаційну роботу і ми мали можливість побачити лекційні та лабораторні аудиторії, центр водних біоресурсів та аквакультури, ботанічний сад, навчальні корпуси, гуртожитки, спортивні майданчики. Мене дуже вразила екологічно чиста локація університету – таку природу забути неможливо.

  • І останнє питання: про що Ви мрієте?

     — Мені здається, і я навіть впевнений, що мої мрії ідентичні з мріями кожного українця – мир в Україні, кінець пандемії, міцне здоров’я у кожній українській родині, а також успішний вступ до славетного НУБіП України за омріяною спеціальністю.

  • Дякуємо Вам, Дмитре, за Ваш вибір нашого університету, за душевну розмову й бажаємо, щоб всі мрії здійснилися! Чекаємо Вас в якості першокурсника факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.

 

Розмову провела Анна Лихач,
професор кафедри біології тварин

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook