Асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Валерія Юстинюк розпочала стажування в Університеті Міннесоти

1 лютого 2022 року
     Поки НУБіП України готується зустріти студентів у другому семестрі 2021-2022 навчального року, робота у структурних підрозділах факультету ветеринарної медицини набирає обертів.

     Січень місяць – один із найпродуктивніших у році, оскільки науково-педагогічний персонал працює не лише над підготовкою до навчального процесу, а й має змогу завершити свої наукові праці, підвести підсумки проведених досліджень, а також отримати новий для себе досвід. Так, Валерія Юстинюк вирішила скористатися нагодою і розпочала своє науково-практичне стажування у Центрі здоров'я тварин і безпечності харчових продуктів Коледжу ветеринарної медицини Університету Міннесоти.

     Ідея співпраці з цією організацією зародилася ще в 2019 році, але пандемія внесла свої корективи. Центр здоров’я тварин і безпечності харчових продуктів є центром співпраці Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) для нарощування потенціалу ветеринарних служб. Крім того, нещодавно була підписана угода про співпрацю із ФАО, в рамках якої Центр набуває статусу колабораційного. Фахівці центру готують ветеринарів і фахівців із охорони здоров’я тварин державних ветеринарних служб — державних та неурядових організацій, які працюють над поліпшенням здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів у всьому світі для поліпшення здоров'я суспільства. Наразі центр співпрацює із 25 країнами-партнерами у питаннях проведення досліджень та тренінгів. За роки існування центру було впроваджено понад 100 навчальних програм для вирішення глобальних питань у сфері ветеринарного громадського здоров’я та підготовлено понад 350 випускників для досягнення цієї мети.

     В рамках програми стажування Валерія Юстинюк буде працювати над проєктами, присвяченими розробці нових навчальних програм у галузі ветеринарної епідеміології, контролю інфекційних хвороб і безпечності харчових продуктів. Крім того, участь у даній програмі надасть можливість поглибити свої знання та опанувати нові інструменти, які використовуються у сфері громадського здоров'я для розробки програм нагляду та контролю за інфекційними хворобами.

     Особливу увагу буде приділено використанню аналізу ризиків з метою недопущення поширення інфекційних хвороб та запобігання спалахам харчових токсикоінфекцій. В подальшому планується налагодити роботу між факультетом ветеринарної медицини НУБіП України та Коледжем ветеринарної медицини Університету Міннесоти з метою започаткування спільних наукових проєктів та організації спільних семінарів та тренінгів.

 

Ольга Якубчак,
професор кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К. Скороходька

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook