Перспективне майбутнє з факультетом харчових технологій та управління якісю продукції АПК
Період новорічних свят та канікулів у школярів, учнів закладів професійно-технічної освіти, студентів закладів фахової перед вищої освіти це чудова можливість для знайомства з перспективним майбутнім, яке пропонує Національний університет біоресурсів і природокористування України.
15 січня 2022 року, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Леонора Адамчук була запрошена на семінар Спілки пасічників Лозівщини, (м. Лозова, Харківської обл.
Леонора Адамчук прочитала лекцію щодо всебічного дослідження формування безпечності та якості меду у концепції «від лану до столу» згідно цілей європейського зеленого курсу, а також нових напрямків у освіті та науці з апідології.
Користуючись чудового нагодою, була проведена профорієнтаційна робота із роз'ясненням для спілчан, присутніх гостів, роботодавців на скільки важливо спрямовувати молодь на нові перспективні спеціальності. Серед таких освітні напрями/програми, які пропонує факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК:
· ресторанні технології;
· технологічна експертиза, якість та безпечність;
· технології оздоровчих харчових продуктів;
· нутриціологія здорового харчування.
Отримання відповідного фаху важливе і цікаве, не тільки майбутнім абітурієнтам – випускникам шкіл, а й людям, які протягом певного періоду займаються цією діяльністю, притому не маючи відповідної освіти. Саме керівники підприємств, власники маленького бізнесу, працівники, які хочуть досягнути більших висот у роботі повинні потурбуватись про наявність відповідної освіти, набути нових навичок та компетентностей.
Відповідно до нових вимог законодавства України, в певних галузях повинні працювати тільки спеціалісти з вищою освітою. Саме тому, Леонора Адамчук запрошує отримати диплом магістрів зі спеціальностей «Харчові технології» та «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка».
Саме з такою інформацією звернулась до всіх присутніх Леонора Адамчук та запросила всіх бажаючих приїжджати в гості та познайомитись ближче з життям та можливостями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Також, 20 січня відбулася зустріч з потенційними абітурієнтами у місті Вінниця. Доцент кафедри Леонора Адамчук зустрілась з учнями Вінницького ліцею №18, де у невимушеній, дружній атмосфері представила один з найкращих та найперспективніших факультетів харчових технологій в Україні. Розповіла про студентське життя, проведення лабораторних та практичних робіт, екскурсії на провідні підприємства харчової промисловості України, можливість навчання закордоном та отримання подвійних дипломів, а також про міжнародні практики в країнах Європи. Після завершення зустрічі, чимало учнів зацікавилось навчанням в НУБіП України, а Дарина Золотар впевнено бажає опановувати та вступати на спеціальність «Харчові технології».
Тетяна Розбицька
асистент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції