Студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Анна Панаскевич: завдячуючи НУБіП, навчаюсь у Франції

27 січня 2022 року

 

 

    Мене звати Анна Панаскевич, я студентка четвертого курсу бакалаврату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Минулої весни мені відкрилася чудова можливість здобуття неймовірного досвіду навчання за кордоном за міжнародною програмою обміну студентів Erasmus+.

    Вже другий семестр, я навчаюся у вищій інженерній школі ISA Lille (напрямок Food Sciences) за програмою подвійних дипломів. Я хочу поділитися власним досвідом навчання за кордоном, можливо саме мій досвід допоможе та надихне когось на нові перспективи.

   Я дізналася про програму Erasmus+ на сайті Навчально-наукового центру міжнародної діяльності та вирішила спробувати себе та подалася до вищої аграрної школи у Франції. Після проходження усіх виснажливих етапів та співбесід, врешті я отримала лист з привітаннями про зарахування від вищої школи.

 

     Процес навчання у ISA Lille є надзвичайно цікавим та інформативним, це чудова можливість відкрити незвідані горизонти з новими знайомствами. Однак під час навчання я зіткнулася із декількома випробуваннями. Найскладнішими були перші тижні навчання, адже саме тоді необхідно вийти із зони комфорту, побороти так званий «мовний бар’єр» та пристосуватися до нової системи навчання, адже тут вона зовсім інша. 

    Системи навчання доволі сильно відрізняються, тому спочатку вартувало зусиль зрозуміти вимоги та збагнути очікування викладачів. Пари тривають по 4-5 год та зосереджені на практичну частину та роботу в командах. Це дозволяє підвищити комунікативні навички та правильно розподіляти час. Впродовж усього семестру ми працюємо над багатьма проектами та презентаціями, тому кінцева оцінка не завжди залежить лише від екзамену. Я вдячна цій програмі за роботу в міжнародному колективі, з людьми, в яких бачення світу різко відрізняється, та збільшити коло друзів у десятки разів.

     Також я зустріла тут багатьох українців, які навчаються за такими ж програмами, оскільки студент з міжнародним досвідом є більш затребуваними на ринку праці, і для них відкриваються більші можливості.

     Підсумовуючи мій досвід навчання закордоном, хочу відзначити, що завдяки НУБіП України, факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК, високій професійно-педагогічній діяльності викладачів та матеріальній базі ми складаємо гідну конкуренцію іноземним студентам. Наш досвід та знання дають чудову можливість буди достойними представниками студентської спільноти.

     Завдяки НУБіПу навчання за кордоном досяжне. Абсолютно кожен може стати учасником міжнародних програм навчання або стажування. Головне наполегливість, бажання, знання іноземних мов, впевненість у собі та вміння себе представити.

Анна Панаскевич,
студентка 4 курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Олена Очколяс,
відповідальна за міжнародну
діяльність на факультеті

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook