Освоюємо новинки платформи Clarivate для більш ефективної роботи

27 січня 2022 року

Clarivate, створює потужні ресурси та інструменти, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. Платформа наукової літератури Web of Science, на якій серед 16 баз є головна і перша в світі наукометрична база - Web of Science Core Collection (WoS CC) в якій представлено реферативну інформацію з понад 21800 журналів за усіма галузями знань. В WoS CC відбираються видання, монографії, матеріали конференцій за прозорими критеріями. Проіндексовано реферативні дані кожної публікації: назва, всі автори, всі установи, вихідні дані публікації, резюме, ключові слова, грантова підтримка, пристатейний перелік літератури, що дозволяє визначити цитованість та впливовість окремого документу або групи, певного автору чи наукового колективу, установи або країни. Для більш тонкої аналітики використовуються аналітичні надбудови Journal Citation Reports та InCites де розраховуються не лише абсолютні але і нормовані показники. Референс-менеджер EndNote дозволяє суттєво прискорити оформлення та уникнути технічних помилок при оформленні переліку літератури, Авторський профіль Publons з авторським ідентифікатором ResearcherID дозволяє представити здобутки науковцю навіть якщо відбувалися зміни прізвища чи транслітерації.
27 січня 2022 доцент Тетяна Таран  прийняла участь у вебінарі на тему: «Оновлена платформа Web of Science: швидше, зручніше, ефективніше».

З вебінару можна було дізнатися про всі зміни, що відбулися у новому інтерфейсі Web of Science. А саме - референс-менеджері EndNote.

Розгдядалися питання щодо структури статей, що індексуються у наукометричній базі Web of Science, вимоги до оформлення літератури та посилань на неї у тексті, можливості використання EndNote не тільки у науковому процесі, але і у навчанні студентів.

Інформація, отримана на вебінарі виявилася цікавою і корисною. Отримані знання були закріплені під час вирішення практичних завдань.

 

Тетяна Таран, доцент кафедри
ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook