В університеті триває перевірка стану протипожежної безпеки

27 січня 2022 року
     В Україні щодня, в середньому, виникає 225 пожеж з людськими жертвами. Щоб «червоний півень» не «прокукурікав» в НУБіП, у нас величезна увага приділяється стану протипожежної безпеки. Зараз триває її перевірка, і про це – наша розмова з в.о. начальника відділу пожежної безпеки Андрієм Пасічником.

 

    — Одні з основних причин виникнення пожеж – необережність поводження з вогнем, коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів, електроустановок та електромереж.
     Найкращий спосіб захиститися від пожежі – не допустити її виникнення, а якщо, не дай Боже, небезпечна подія сталась, – вжити заходів щодо мінімізації її наслідків. Саме для цього в НУБіП і запроваджено протипожежний режим. Він передбачає обов’язкові до виконання заходи щодо забезпечення пожежної безпеки, вимоги до утримання територій, будинків, приміщень, споруд, евакуаційних шляхів і виходів, до інженерного обладнання та технічних засобів, під час проведення вогневих, фарбувальних та будівельно-монтажних робіт, а також порядок дій у разі виникнення пожежі.

     Тому велике прохання до керівників підрозділів і служб – постійно контролювати використання електричних подовжувачів (необхідні якісні та бажано обладнані системою захисту), електропобутової техніки (що заборонена у навчальних закладах за межами спеціально відведених місць), заборонити використання у приміщеннях небезпечних трійників. Небезпечно також залишати без нагляду ввімкнені в електромережу зарядні пристрої та блоки живлення. А якщо виникла крайня потреба – вжити необхідних заходів безпеки.

     Зараз, виконуючи наказ про комплексну перевірку стану охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту в структурних підрозділах, навчальних корпусах, гуртожитках та виробничих приміщеннях НУБіП України, створено відповідну комісію. Проведено технічне обслуговування відповідно до регламенту, списане обладнання доукомплектоване новим, забезпеченість первинними засобами пожежогасіння в університеті відповідає нормам.

     Всі виявлені порушення документуються і за результатами перевірки буде складено план по їх усуненню.

 

Розмовляв Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook