Колектив науково-дослідної лабораторії біосенсорики виграв багаторічний міжнародний грант

28 серпня 2014 року
У рамках програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» науковий колектив науково-дослідної лабораторії біосенсорики НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування під керівництвом професора М. Ф. Стародуба виграв багаторічний міжнародний грант «Development of optical bio-sensors for detection of bio-toxins». Його бюджет становить 145 тис. євро! 
 
А безпосереднім ініціатором і керівником цього проекту від України стала старший науковий співробітник університету Катерина Шаванова. Вона – випускниця факультету екології та біотехнології. Ще зі студентських років мала неабиякий хист до науки. Тому неодноразово отримувала нагороди саме за наукові досягнення. Катерина – тричі лауреат університетського конкурсу «Студент року» в галузі природничих наук і призер чемпіонату Києва з брейн-рингу. Вона очолювала Клуб знавців Студентської організації НУБіП України. За її плечима – стажування в університетах США, Німеччини, Швеції, Латвії. А в 2010 році стала  лауреатом Премії Президента України для молодих вчених.  
 
 
Тепер Катерина Шаванова та співробітники лабораторії біосенсорики спільно з науковцями із Угорщини, Великобританії, Ізраїлю та Франції проводитимуть дослідження з розробки оптичних біосенсорів для детекції біотоксинів. 
 
 
Відділ науково-технічної інформації
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook