У десяті та одинадцяті класи Роменської загальноосвітньої школи №7 завітали викладачі і студенти факультету землевпорядкування

20 січня 2022 року
     Випускниця 2020 року Роменської загальноосвітньої школи №7, а нині студентка другого курсу факультету землевпорядкування Ольга Пронь завітала до рідної школи на Сумщині, щоб поділитися своїми враженнями про навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Разом з нею, але вже в онлайн-форматі, до зустрічі з учнями 10-х та 11-х класів, долучилися доценти кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніна Москаленко та Олег Дроздівський.

     Чи знаєте ви, який фахівець здійснює планування нових кварталів у містах або селах? Чи знаєте, хто займається реєстром земельних ділянок в Україні? І чи знаєте, який фахівець складає та поновлює карти, а також вміє «прочитати» знімок з безпілотника чи космічного апарату?
     Саме з цих питань розпочалася зустріч з учнями старших класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 м. Ромни. Учні захоплено відповідали й були приємно вражені універсальністю спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Адже кожен день ми доторкаємось до інформації чи об’єктів, які були заплановані, зареєстровані, розташовані, оцінені, змодельовані або прогнозовані цими фахівцями. Та не всі ми знаємо, що ця професія настільки цікава і багатогранна.

     Із подивом учні слухали про переваги вступу та навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, про студентське життя, про цікаві практичні заняття та захоплюючі лекції, про літні практики. Ольга Пронь, Антоніна Москаленко та Олег Дроздівський познайомили старшокласників з офіційним сайтом НУБіП України й соціальними мережами факультету землевпорядкування. Розповіли про престиж, перспективність і важливість професії геодезиста та землевпорядника, залишивши дуже приємні враження не лише в учнів, а також у вчителів школи.

     Студентське життя – надзвичайно цікаве й багатогранне. Дуже важливо обрати правильне місце навчання, де буде комфортно та цікаво. А чим більше знаєш про Університет, факультет і спеціальність, тим легше зробити вибір – тому майбутні абітурієнти проявили велику активність та ставили багато запитань. Зокрема, всіх дуже зацікавила Літня школа з геодезії та землеустрою, що проводить Рада роботодавців факультету землевпорядкування. Коли провідні фахівці галузі діляться досвідом, демонструють найновітніші технології, за допомогою яких можна легко проводити зйомки місцевості й не тільки. Унікальна можливість спілкування й отримання досвіду від кращих роботодавців сфери.

     Організувати зустріч в очно-дистанційній формі допомогли директор Роменської загальноосвітньої школи №7 Світлана Федько, вчителі – Василь Дригус та Тетяна Заяц.

     Щиро дякуємо вам за теплий прийом та бажаємо учням старших класів наснаги у навчанні та легкого вступу, а вчителям бажаємо таких учнів, успіхами яких вони будуть пишатися все своє життя!
     З радістю чекаємо на зустріч в стінах нашого Університету!

Ольга Пронь,
студентка другого курсу
факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook