Про заходи з організації територіальної оборони

18 січня 2022 року

    У зв’язку з тривалим політичним та військовим протистоянням на кордонах держави Верховна рада України прийняла, а Президент держави підписав 16 липня 2021 року Закон України “Про основи національного супротиву”. В свою чергу Київська міська державна адміністрація своїм дорученням від 8 грудня 2021 року активізувала організаційну роботу з комплектування підрозділів територіальної оборони міста Києва. Окремі завдання поставлені для районних у місті Києві державних адміністрацій, зокрема Голосіївської РДА, та територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки. Це про доручення керівникам підприємств, установ, організацій і навчальних закладів організувати та здійснювати комплектування підрозділів територіальної оборони міста Києва.

     Відповідно до даних нормативно-правових документів ректоратом проведено наради з керівництвом навчально-наукових інститутів та факультетів, відділів, служб щодо необхідності інформування колективу університету про формування у районах міста Києва окремих батальонів територіальної самооборони, а на їх основі окремої бригади ТрО.
     Інформуємо колектив університету про те що, територіальна самооборона складається з військогово, цивільного та військово-цивільного формувань. До основних завдань сил територіальної самооборони належить оборона столиці України та захист громади Києва у разі збройної агресії, підсилення охорони та оборони стратегічних обєктів інфраструктури та комунікацій столиці, участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, участь у забезпеченні громадської безпеки, захисту населення та довкілля у разі виникнення надзвичайних ситуаці та ін.

     Резервістами територіальної оборони можуть стати члени колективу НУБІП України віком від 18 до 57 років незалежно від статті, які пройдуть співбесіду, військово-лікарську комісію і добровільно укладають відповідний контракт. Зазначимо, що у мирний період, під час проходження зборів офіційно працевлаштовані резервісти тимчасово звільняються від виконання своїх обов’язків за основним місцем праці зі збереженням посади та середнього заробітку.

     З питаннь формування територіальної оборони звертайтесь до військо-мобілізаційного підрозділу університету за телефоном (044) 5278146 – Ірина Олександрівна та до проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку.

Кваша С.М.,
проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook