Добро робити легко: студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали притулок «БІЛА СКЕЛЯ»

31 грудня 2021 року

 

 

   На передодні Нового року студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК організували похід до притулку «Ведмежий притулок «Біла скеля», що знаходиться в місті Чубинське, Бориспільського р-ну, Київської обл. Це благодійний проєктучасть в якому можуть взяти всі небайдужі. 

 

 

     Мета створення притулку (реабілітаційного центру) "Біла скеля" - порятунок ведмедів, які страждають від людської жорстокості, їх реабілітація та лікування після цирків, притравочних станцій та звіринців, пожиттєве утримання або передача іншим реабілітаційним центром.

     Територія притулку розташована просто неба, відтворює один з типових біотопів бурого ведмедя - вкрита високою травою та має звичайну пішохідну стежку. З моменту створення у притулку пройшли реабілітацію вже десять ведмедів. На даний момент в притулку виховуються сім ведмедів.

      В притулку нам розповіли безліч цікавостей про природню поведінку ведмедів, розвіяли міфи щодо ведмедів та міжнародних стандартів їх утримання, розповіли сумні історії життя ведмедів до порятунку, розкрили жахливу сутність контактних звіринців та цирків із тваринами — все для того, щоб якомога більше людей змінило своє споживацьке ставлення до диких тварин на ставлення із повагою до них. 

     «Малі послуги, що надаються вчасно, є найбільшими благодіяннями для тих, хто їх отримує», - вважав філософ Демокріт. Тому не варто забувати про благодійність та волонтерство, тому, що це найбільший прояв гуманності. Саме завдяки цій людській здатності – безкорисливо прийти на допомогу іншим – у світі не зникає добро. Вона пробуджує в людині співчуття, співучасть, солідарність і відповідальність за те, що відбувається поряд з нею. Безкорислива допомога здатна розвинути ці прекрасні почуття.  

І найголовніше - не забувайте про те, що будь-яка посильна допомога - безцінна.

Добро робити легко !

Тетяна Розбицька,
асистент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook