За вікном - зима, а у нас - жнива! Гуманітарно-педагогічний факультет провів випуск магістрів

26 грудня 2021 року
   «За вікном – зима, а у нас – жнива!» - саме такими словами почав своє вітальне слово на церемонії урочистого вручення дипломів випускникам магістерських програм гуманітарно-педагогічного факультету ректор Національного університету біоресурів і природокористування доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Станіслав Ніколаєнко.
   Для кожного закладу освіти вручення дипломів – то фінішна подія, підбиття підсумків, усвідомлення пройденого шляху. Для гуманітарно-педагогічного факультету 2021 рік, такий нелегкий і сповнений випробувань, насправді виявився врожайним: 247 вчорашніх здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти отримали дипломи про закінчення навчання у славетному закладі освіти, із них 86 магістрантів отримали дипломи з відзнакою!

  Такого шаленого драйву, таких щирих слів, посмішок і сліз, таких гучних аплодисментів, такого потужного конгломерату статечної мудрості і молодечого ентузіазму, моря квітів актова зала центрального корпусу № 3 в силу діючих карантинних обмежень не відчувала давно!

   Щасливі, усміхнені випускники, трохи розгублені й не менш щасливі їх батьки, гості, а також ті, завдяки кому це дійство взагалі стало можливим – завідувачі кафедр, професори, доценти, викладачі, наставники груп – заповнили простір – святкові, урочисті, у піднесеному настрої!
  
     Урочиста церемонія вручення дипломів випускникам магістерських програм гуманітарно-педагогічного факультету розпочалася виконанням гімну факультету та внесенням прапора. Із уст вчорашніх здобувачів освіти слова гімну, який зі сцени виконували доцент кафедри культурології Роман Рудий та завідувач кафедри культурології, доктор філософських наук Ірина Майданюк, звучали впевнено і оптимістично, як утвердження віри у вічність і процвітання рідної альма-матер. Цей гімн, який вони виконували першокурсниками бакалаврської програми, студентами на кожній із урочистостей, став для них рідним, як і стіни, аудиторії, зали, його доріжки і парки, стадіони і гуртожитки, бібліотеки і навіть коридори цього закладу, який вони колись обрали для отримання освіти.
 
   Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька у вітальному слові висловила щиру подяку випускникам за їх колись зроблений на користь університету вибір, упевненість у тому, що отриманий диплом забезпечить достойне професійне зростання, а винуватці сьогоднішніх урочистостей із честю нестимуть по життю горде ймення випускника Національного університету біоресурсів і природокористування України.
  Вона запросила до слова ректора університету Станіслава Ніколаєнка, на вітання і батьківську пораду якого випускники вже з нетерпінням чекали. Для студентів - лектор і наставник, порадник і Учитель, для закладу - вимогливий, справедливий і мудрий керівник, для сьогоднішніх випускників від першого дня і до випуску – ректор університету, який назавжди став рідним. Станіслав Миколайович привітав студентів уже як колег, дав настанову ніколи не зупинятися на досягнутому, а завжди посягати нове і підкорювати вершини на благо власного зростання і процвітання рідної неньки-України. Сьогоднішні університетські жнива – це свято, утвердження перемоги над всіма тими перешкодами, які підготувало нам життя і час: економічна криза, світова пандемія. Але усміхнені обличчя, щира радість й ейфорія від отримання такого бажаного диплома вселяють віру і впевненість у тому, що труднощі – тимчасові, а освіта – вічна.
   Зі словами вітання до випускників звернувся голова наглядової ради НУБіП України Микола Томенко, який побажав успіхів і натхнення майбутнім соціальним працівникам, психологам, педагогам, менеджерам та філологам! "І не забуваємо, що місія вишів - готувати не лише фахівців, а й громадян і патріотів України" - наголосив Микола Володимирович. 
    Першими на сцену для отримання дипломів вийшли ті, чиї особливі старання і успіхи в оволодінні знаннями увінчалися отриманням документу про отриману освіту з відзнакою! Із рук ректора університету Станіслава Ніколаєнка та голови наглядової ради університету вони отримали не тільки диплом з відзнакою (червоний!), а й приємний подарунок – книгу Миколи Томенка «Україна: Історія Конституції».

 

   Група за групою виходили на сцену випускники магістерських програм гуманітарно-педагогічного факультету, яким вручали дипломи декан факультету Інна Савицька, заступники декана: Ігор Буцик, Світлана Харченко, Алла Кравченко,  Дмитро Костюк,  Вадим Овчаренко та завідувачі випускових кафедр: Сергій Кубіцький, Марія Личук, Світлана Амеліна, Ірина Сопівник,  Руслан Сопівник,  Ірина Мартинюк, кожен із них вітав випускників щирими словами, побажаннями, настановами.
   

   

   

   

   

   

   

  

  

   

   Зі сцени лунали музичні вітання, атмосферу свята підтримували запальні танцювальні номери, гучні оплески. Не обійшлося на урочистостях і без несподіванок, але таких приємних і романтичних: випускниця Софія Корнійчук отримала освідчення та пропозицію руки і серця прямо на сцені, разом із дипломом психолога!

   

   Що важче – навчатися чи навчати? Мабуть, те й інше потребує неабияких зусиль, фізичних та інтелектуальних, сили духу і безкінечного потягу до знань. Але професія викладача вимагає ще одного виняткового вміння – відчути кожного, зрозуміти, навчити, спрямувати. І саме тому після отримання дипломів на сцену запросили тих, без кого це торжество сил і духу, розуму і поклику серця було б неможливим – наставників груп, які побажали своїм випускникам скласти на «відмінно» основний іспит, у якому у кожного буде свій білет і свої «практичні завдання» – життя.
   Наостанок на сцену було запрошено щасливих і схвильованих, радісних і трохи розгублених старост випускних груп.
   «Ще вчора ми – здобувачі вищої освіти, сьогодні – кваліфіковані магістри різних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України. Приємно те, що нас об’єднав вибір. Вибір бути кращим, сучасним; бажання розвиватися та бути затребуваним, рухатися вперед, змінюватися та змінювати. Кожен із нас маючи вже вищу освіту, спеціальність та місце роботи, свідомо обрав навчання в цьому вузі.
  Атмосфера, яка панує в стінах нашого університету, неймовірна. Сюди хочеться повертатись знову і знову. Приємно, що роки навчання пройшли результативно та цікаво. Дякуємо! Наші серця назавжди – у НУБіП»!

   А далі…..? Традиційне підкидання конфедераток у повітря, колективні фотографування, щирі вітання, сльози щастя, прощання на порозі унверситету…..

Прощай, університете! Стрічай нове покоління магістрів, країно! Спішимо будувати майбутнє!


 

 

Більше фото тут!!!!!!!

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook