Завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Марія Кучерук узяла участь у викладанні курсу підвищення кваліфікації для фахівців з питань органічного виробництва, обігу, маркування органічної продукції та сертифікації

23 грудня 2021 року
Поліський національний університет, Федерація органічного руху України та Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти виступили організаторами курсу підвищення кваліфікації для фахівців з питань органічного виробництва, обігу, маркування органічної продукції та сертифікації.

На запрошення голови правління Федерації органічного руху України Євгена Милованова завідувач кафедри ветеринарної гігієни, д.вет.н. марія Кучерук впродовж 2 академічних годин фахово розкрила питання ветеринарного захисту тварин за органічного виробництва.

Загалом програма курсу розрахована на чотири дні.


У перший день навчання Голова Правління Федерації органічного руху України, к.е.н. Євген Милованов привітав учасників та зробив доповідь на тему «Органічне виробництво: принципи, основні засади, нормативно-правова база та світовий досвід». Висвітлив сновні світові органічні правила та стандарти. Валентина Заєць, начальник відділу державної політики у сфері органічного виробництва директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Міністерства економіки України, розповіла про нормативно-правову базу щодо органічного виробництва, маркування та обігу органічних продуктів в Україні, зокрема, сферу дії закону; терміни та поняття; права та обов’язки операторів ринку та органів сертифікації; галузі сертифікації; загальні вимоги тощо.

Другий модуль включав в себе інформацію по органічному рослинництву, який забезпечували лектори Олександр Жуйков, д.с.-г.н, професор, експерт із сертифікації ТОВ «Центр сертифікації та тестування», та Віра Пасацька, експерт сертифікаційного органу ТОВ «Органік стандарт».

21.12.2021 стартував третій модуль, який був присвячений органічному тваринництву. Викладачами були Сергій Бондарєв, експерт сертифікаційного органу – ТОВ «Органік стандарт»; Марія Кучерук, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька НУБіП України, доктор ветеринарних наук, доцент;

Олександр Гера, експерт сертифікаційного органу ТОВ «Органік стандарт»; Діна Лісогурська, к. с-г.н., в.о. завідувача кафедри годівлі тварин і технології кормів Поліського національного університету.

В наступні дні відбудеться начитка лекцій ще по чотирьом модулям:

  • Органічна аквакультура
  • Виробництво органічних харчових продуктів
  • Обіг та маркування органічних продуктів
  • Заготівля органічних об’єктів дикого рослинного світу
  • Сертифікація органічного виробництва.

24 грудня 2021 р. за результатами навчання відбудеться контроль знань (тестування). 

 

Дмитро Засєкін,
професор кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook