Дистанційна освіта: філологи університету підвищують знання англійської мови з допомогою американських колег

1 серпня 2014 року

Підбито результати другого року міжнародного співробітництва за договором між університетом і Айві Тех Коледжем (Індіана, США). Він передбачав дистанційне навчання за міжнародною Програмою формування міжкультурних комунікативних навичок між студентами американського коледжу і студентами напряму «Філологія (переклад)» педагогічного факультету ім. Віктора Сидоренка. 

 
Днями директор з міжнародної освіти Джеймс С. Дункан, який керував цією програмою з боку Айві Тех Коледжу, надіслав координатору програми директору природничо-гуманітарного інституту професору Володимиру Копілевичу листа. Американський колега високо оцінив навчальні здобутки студентів. 
 
 
Співпраця з американським коледжем започаткована, у першу чергу, для поглибленого вивчення філологами дисциплін «Аспектний переклад аграрної літератури» і «Переклад ділового мовлення та кореспонденції». Цей вид навчання використовує всі переваги соціальної мережі Facebook, дозволяє створювати групи для спілкування, використовувати дошки обговорень тощо. Він спрямований на актуалізацію аграрної лексики, усвідомлення американських реалій принципів ведення сільського господарства та спільний пошук можливостей адекватного англо-українського перекладу. 
 
 
На ім’я професора Станіслава Ніколаєнка надійшли для затвердження 10 сертифікатів учасників програми від Айві Тех Коледжу і 18 - від НУБіП України. Серед сертифікованих студентів нині вже вступили до магістратури Маргарита Капля, Юлія Кара, Влада Стригуненко, Даша Вороніна, Надія Мельник, Вікторія Павлюк, Марія Чепурна, Аліна Зінченко, Анжела Колісник
 
 
У даному випадку актуальність вивчення англійської мови, як мови міжкультурної комунікації, очевидна. Тож час розробки та реалізації концепції іншомовної освіти у нашому університеті, певно, вже настав.
 
Доцент кафедри англійської мови для економічних спеціальностей 
Олена Зеліковська
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook