V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві», присвячена 100-річчю від дня заснування ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»

28 листопада 2021 року
25 листопада 2021 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України та ВCП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» була проведена V Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві»присвячена 100-річчю від дня заснування ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України».
     Проведення науково-практичної конференції було обумовлено потребою в обміну інформацією між вченими, освітянами, виробничниками, студентами, молодими вченими щодо інновацій в науковій сфері та необхідністю їх впровадження в освіті та у виробництві. Конференція присвячена 100-річчю ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України», у співпраці з яким кафедрою рослинництва започатковано цикл конференцій та успішно проводиться підготовка фахівців вищої кваліфікації для коледжу.
     Відкрив конференцію ректор НУБіП України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко, який зазначив важливість заходу та привітав учасників обох сторін і побажав розпочату спільну співпрацю провідного аграрного закладу України і регіонального коледжу продовжувати та розширювати.
     На спільному пленарному засіданні конференції з вітальним словом виступив директор Мукачівського фахового коледжу Юрій Садварі, заслужений працівник ветеринарної медицини України, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, а також спеціаліст вищої категорії, кандидат сільськогосподарських наук Надія Кнап.
     Модератором конференції була завідувач кафедри рослинництва, академік НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор Світлана Каленська. З науковими доповіддями на пленарному засіданні виступали науковці з різних аграрних закладів України, з наукових установ та виробничники. З темою «Рослинництво ХХІ сторіччя – виклики та інновації» виступила завідувач кафедри рослинництва НУБіП України, доктор с.-г. наук Світлана Каленська.
     З цікавою, змістовною доповіддю на конференції виступив заступник директора Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, доктор с.-г. наук, професор Джамал Рахметов з темою «Нові та малопоширені бобові культури в Україні: інтродукція, селекція та використання».
 
     Нині надзвичайно актуальними є питання пов’язані зі зміною клімату та впливу його на продуктивність с.-г. культур. Зацікавила аудиторію тема доповіді «Вплив змін клімату на технології та продуктивність с.-г. культур» Андрія Мельника, доктора с.-г. наук, професора кафедри рослинництва Сумського національного аграрного університету. Валентина Гамаюнова, доктор с.-г. наук, професор кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Миколаївського національного аграрного університету виступила на конференції з доповіддю на теми: «Ростові процеси і продуктивність зернових та олійних культур за впливу оптимізації живлення».
 
     Зацікавленість викликала доповідь доктора с.-г. наук, професора, декана агробіологічного факультету НУБіП України Оксани Тонхи «Сучасні методи управління родючості грунтів в Україні». Присутні на конференції отримали інформацію щодо стану грунтів в Україні та вирішення проблем, пов’язаних зі збереженням ґрунтів від деградації.
     Директор НДІ економіки і менеджменту, завідувач кафедри економічної теорії, доктор економічних наук, професор Микола Талавиря виступив з доповіддю«Перспективи розвитку біоекономіки: зелений курс».
     Тема доповіді «Перспективи вирощування високоолеінового соняшника в Україні» Анатолія Юника, кандидата с.-г. наук,доцента кафедри рослинництва НУБіП України, зацікавила учасників конференції та викликала дискусію щодо даного питання.
     Значну зацікавленість та дискусію викликала доповідь директора Закарпатської державної дослідної станції, кандидата с.-г. наук О. Матієга «Морфологічні ознаки і біологічні особливості української групи сортотипів махорки в Закарпатській області».
     Учасниками конференції були аспіранти, здобувачі, студенти ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр», викладачі навчальних закладів, вчені наукових установ та виробничники. В обговоренні сучасних проблем в освіті, науці та виробництві взяли участь всі учасники конференції.
 ЗБІРНИК
ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ
Світлана Каленська,
завідувач кафедри рослинництва
Тетяна Антал,

доцент кафедри рослинництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook