Розпочато новий спільний проєкт ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України з Малою академією наук

7 грудня 2021 року
    Хоча рік математичної освіти в Україні добігає свого завершення, рівень активності у різних математичних конкурсах, пов’язаних з вивченням та популяризацією математики залишається досить високим.

    Кафедра вищої та прикладної математики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження активно долучається до різних заходів, зокрема, стала співорганізатором відкриття Академії прикладної математики “Сфери застосування прикладної математики” разом із Київським обласним комунальним позашкільним навальним закладом “Мала академія наук учнівської молоді”.
   Перше заняття новоствореної Академії прикладної математики відбулося на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та було присвячено популяризації математики в енергетиці та автоматиці.
    До заходу були долучені учні середніх навчальних закладів Київщини, які активно беруть участь у роботі Малої академії наук, вчителі, науково – педагогічні працівники НУБіП України.

     Відкрила захід Ольга Терехова, заступник директора Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу “Мала академія наук учнівської молоді” та зазначила, що Академія прикладної математики – це відкритий віртуальний академічний простір для педагогів та установ – членів МАН, який реалізується в рамках обласного науково-освітнього проєкту “Математика. Мислення. Майбутнє”.

    Завідувач кафедра вищої та прикладної математики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Ніна Батечко разом з колегами провели масштабну роботу щодо посилення привабливості природничо-математичних спеціальностей, нового бачення у формуванні методичного забезпечення та технологій викладання дисциплін тощо.
    Від ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з вітальним словом до учасників заходу звернувся директор інституту Віктор Каплун, зробивши акцент на важливості одержання сучасних знань з математики, оволодіння прикладними інструментами математичного апарату для вивчення інженерних дисциплін та проведення наукових досліджень у сфері енергетики.

     Далі захід модерувала методист Київським обласним комунальним позашкільним навальним закладом “Мала академія наук учнівської молоді" Валентина Цибко.

 

    Учасників заходу зацікавила ґрунтовна доповідь старшого викладача кафедри фізики Віталія Чорнія про роль математики та фізики у розумінні електричних явищ у природі та побуті.
    Про математичний апарат для оцінювання рівнів енергоефективності у сфері теплозабезпечення інформувала доцент кафедри теплоенергетики Олена Шеліманова. Саме наші викладачі намагались неординарними засобами викладання донести досить учням шкіл шляхи розв’язання складних інженерних завдань. І це їм вдалося. На підмогу Олена Шеліманова долучила навіть власне поетичне слово.

   Учасникам заходу була цікавою думка практиків, як ефективно формувати сучасний освітній процес з математики та фізики з огляду на майбутню перспективу вступу до закладів вищої освіти на інженерні спеціальності.
    Окрім, учнів – учасників Малої академії наук, до заходу долучилися і учні старших класів Ірпінського академічного ліцею НУБіП та Фастівського ліцею-інтернату, з якими кафедра вищої та прикладної математики тривалий час плідно співпрацюють.
    Організатори повідомили про поширення такого досвіду та формату проведення таких заходів на інших факультетах НУБіП України.

Ніна Батечко,
завідувач кафедри вищої та прикладної математики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook