Захист магістерських кваліфікаційних робіт заочної форми навчання спеціальності 203 Садівництво та виноградарство

6 грудня 2021 року

3 грудня 2021 року відповідно до графіку відбулася підсумкова атестація випускників заочної форми навчання освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС «Магістр» спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство». Захист проводився у дистанційному on-line режимі з використанням платформи Cisco Webex Meetings.

Розпочала захід декан агробіологічного факультету Оксана Леонідівна Тонха. Вона побажала доповідачам успіху та впевненості під час захисту своїх дипломних робіт. 

Відповідно до наказу № 1069 «З» екзаменаційну комісію очолив заступник Академіка-секретаря Відділення аграрної економіки і продовольства НААН України, доктор сільськогосподарських наук, академік НААН України  Володимир Васильович Хареба. До складу комісії увійшли:

̶          декан агробіологічного факультету, доктор сільськогосподарських наук, професор Оксана Леонідівна Тонха;

̶          завідувач кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Борис Миколайович Мазур;

̶          кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Іванна Любомирівна Гаврись

Голова екзаменаційної комісії ознайомив присутніх з регламентом проведення захисту і зазначив, що всі студенти успішно виконали навчальний план та всі вимоги щодо написання магістерських кваліфікаційних робіт. 

Теми всіх дипломних робіт мали дослідницький характер, були різноманітними та актуальними для сьогодення. Дипломник кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Кияновський представив результати досліджень режимів електродосвічування суниці у вертикальній культурі. Альона Шевченко довела ефективність використання рістрегулюючих речовин за вигонки пера цибулі ріпчастої у плівкових теплицях.  Про особливості формування врожаю помідора за вирощування методом малооб’ємної гідропоніки у скляних теплицях чітко та змістовно доповів Микола Савицький.

Цікавими та оригінальними були роботи, виконані дипломниками кафедри садівництва. Олександр Мошкін ознайомив присутніх із особливостями росту та розвитку різних сортів ліщини у молодому саду. Сергій Штурма продовжив тему, окресливши швидкоплідність ліщини в умовах Чернігівщини. Роман Гриник доповів про господарську-біологічну оцінку перспективних форм волоського горіха. Володимир Томчевський надав розгорнутий матеріал про особливості вирощування та догляду за рослинами аронії.

Під час захисту студенти продемонстрували високий рівень набуття фахових компетентностей та теоретичної і практичної підготовки.

Вітаємо наших студентів, які успішно пройшли випробування захистом робіт перед екзаменаційною комісією та дякуємо професорсько-викладацькому складу кафедр овочівництва і закритого ґрунту та садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка за професійну підготовку чергового випуску висококваліфікованих фахівців спеціальності 203 Садівництво та виноградарство. 

Іванна Гаврись,

доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook