Магістри факультету землевпорядкування представили постерні презентації

26 листопада 2021 року

    На факультеті землевпорядкування, як і на більшості факультетах та інститутах Національного університету біоресурсів і природокористування України, відбулася постерна презентація магістерських робіт магістрів другого року навчання спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Зустріч тривала дистанційно на платформі Cisco Webex.

     На заході були присутні завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, а також представник від ректорату, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко.
     На початку зустрічі до учасників зібрання звернувся декан факультету Тарас Євсюков. Він ознайомив учасників з процедурою презентації магістерських досліджень, коротко поінформував про порядок цьогорічного захисту магістерських робіт, який триватиме з 7 по 9 грудня 2021 року. Потому магістри представили свої постерні презентації, які заздалегідь були розміщені на своїх сторінках (https://nubip.edu.ua/node/51828). По черзі кожен із них презентував власні результати магістерського дослідження за такою схемою – мета, завдання, методика дослідження та головні результати. І звісно ж – відповіді на поставлені питання.

  

  

     Одними з найцікавіших були презентації Яніни Степчук та Юлії Темної. Наприклад, у магістерському дослідженні Юлії Темної «Геоінформаційне забезпечення охорони й раціонального використання ґрунтів Полтавського регіону» (науковий керівник – проф. Світлана Кохан) розроблені структура ГІС, набори геоданих для забезпечення охорони й раціонального використання ґрунтів, похідні геозображення, обґрунтовані складові геоінформаційного забезпечення охорони і раціонального використання ґрунтів регіону.
     Робота Яніни Степчук «Економічний аналіз використання лісових землекористувань в Україні в умовах децентралізаційних змін» (науковий керівник доцент Іван Опенько) досліджено економічну ефективність використання лісових землекористувань в Україні в умовах децентралізаційних змін. Результатом якого є створена база даних та укладена серія електронних тематичних карт, які відображають облік кількості лісових землекористувань у розрізі територіальних громад, виступає потужним інструментом моніторингу використання земель лісогосподарського призначення та їхнього стану.

     Захід носив дискусійний характер, де студенти разом з членами комісії та науковими керівниками обговорили актуальні питання у сфері геодезії та землеустрою. Саме таке обговорення і отримані поради слугують підґрунтям для вдосконалення наукових робіт та їх презентації.
     Загалом постерна презентація показала високий рівень підготовки магістрів та їхню готовність до захисту магістерських робіт перед екзаменаційною комісією.
     Бажаємо магістрам успішного захисту випускних робіт!

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook