Міжнародна співпраця – запорука розвитку університету (делегація НУБіП України перебуває у Білоруській державній сільськогосподарській академії)

15 липня 2014 року
У НУБіП України існує хороша традиція запроваджувати і підтримувати тісні зв’язки із міжнародною спільнотою. На часі стало підписання угоди про розвиток довготривалого співробітництва між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Білоруською державною сільськогосподарською академією – провідним вищим навчальним закладом аграрної освіти Білорусі, сучасним освітнім та науково-дослідним центром, в якому навчаються близько 13 тисяч студентів. 
 
 
З цією метою на запрошення ректора БДСГА Павла Саскевича 15-16 липня делегація університету на чолі із в.о. ректора Станіславом Ніколаєнком у складі в.о. директора ННІ тваринництва і водних біоресурсів Вадима Кондратюка, професорів Василя Туринського та Миколи Сахацького перебуває у робочій поїздці у м. Горкі, де розташований білоруській виш. 
 
В основі договору лежить співпраця з обміну досвідом та створення сучасної навчально-дослідної бази і використання її у практичній підготовці майбутніх фахівців для галузі тваринництва, рибного господарства і переробної промисловості. Партнери розглядають питання, пов’язані з академічними обмінами студентів, стажуванням аспірантів і науково-педагогічних працівників. У центрі уваги також розробка і створення спільної магістерської програми «Молочне скотарство», вивчення пріоритетних напрямів розвитку аквакультури внутрішніх водойм України та Білорусі. 
 
Програма робочої поїздки передбачала ознайомлення з досягненнями академії щодо підготовки кадрів для сільського господарства. Зокрема, мова йде про навчально-дослідні бази для підготовки фахівців у сфері агрохімії і ґрунтознавства, агрономії, гідромеліорації та економіки, механізації і автоматизації виробничих процесів переробки продукції тваринництва і рослинництва. 
 
Делегація також вивчила досвід навчально-індустріального комплексу водних біоресурсів і аквакультури, навчально-дослідного комплексу «Школа-ферма». 
 
Прес-служба НУБіП України
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook