Онлайн-зустріч з випускниками Ніжинського фахового коледжу НУБіП України провели викладачі механіко-технологічного факультету

15 листопада 2021 року
     Профорієнтація завжди є пріоритетним напрямком роботи викладачів механіко-технологічного факультету. Хоч локдаун звузив поле діяльності і дещо зменшив нашу комунікацію, проте завжди знайдуться можливості і відкриються нові горизонти, коли є прагнення поділитися своїми здобутками і залучити до нашої спільноти нових молодих людей. Саме такими ідеями надихалися ми, коли вирішили провести зустріч з майбутніми випускниками ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України».

     Ми вдячні викладачці коледжу Терещенко Ірині Миколаївні, яка запросила нас до своїх студентів.
     Зустріч проходила онлайн і протягом нашого спілкування відчувалися зацікавленість і інтерес всіх присутніх, адже була розглянута велика кількість питань. Про важливість сільського господарства, його місії та основні напрямки розвитку в Україні, Китаї та Сполучених Штатах розповіла викладач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту Опалко Вікторія Григорівна. Сьогодні ця галузь є виявом досягнень сучасної науки, інноваційних технологій і високопродуктивної техніки.

     З великою цікавістю студенти подивилися короткий фільм про напрямки роботи кафедри транспортних технологій та засобів у АПК, де навчання нерозривно пов’язано з дослідницькою роботою, з використанням сучасного програмного забезпечення для дослідження транспортних процесів, а також з активним відпочинком в ботанічному саду, в спортивних залах та майданчиках університету.
     Захоплена розповідь завідувачки кафедрою транспортних технологій та засобів у АПК Савченко Лілії Анатоліївни про нові горизонти, що відкриваються перед ними на різноманітних практиках, не змогла залишити байдужим нікого. Адже досвід набутий під час роботи в Державній службі України з безпеки на транспорті, в логістичних компаніях розширює компетенції наших студентів і робить їх конкурентними серед великої кількості випускників вишів країни.

     Затребуваність наших випускників зростає і завдяки їх участі в програмах співпраці Європейського союзу Еразмус, обміну з університетами Європи, Туреччини. Про нові горизонти, що відкриваються перед ними, розповіла заступник декана механіко-технологічного факультету з міжнародної роботи Шимко Любов Сергіївна. Вона розказала, що поглибити розуміння англійської мови, поспілкуватися англійською на різні теми можна на заняттях, які проводять волонтери США за програмою імені Фулбрайта.

     Загалом зустріч пролетіла дуже швидко. Можливо у наших слухачів з часом з’являться нові питання, побажання, тому ми вирішили зустрітися весною і продовжити наше спілкування.

Вікторія Опалко, Лілія Савченко, Любов Шимко,
викладачі механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook