Карантин не завада для студентів-гуртківців селекціонерів

17 листопада 2021 року
      Відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка «Селекціонер-генетик» на кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського. У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в Україні заради зменшення розповсюдження інфекції COVID-19 та переведенням студентів на дистанційний формат навчання засідання гуртка "Селекціонер-генетик" проводили в онлайн-режимі.
 
     На засіданні гуртка були присутніми викладачі кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, студенти-гуртківці, а також було запрошено завідувача інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки НУБіП України Сідько Ларису Костянтинівну.
     Засідання гуртка розпочав керівник гуртка, доцент кафедри Віталій Жемойда. Він розповів про важливу роль селекціонера, як знавця своєї справи і справжнього професіонала. Адже селекціонер – це не просто агроном, який працює на виробництві, це науковець, це людина, яка знає всі тонкощі роботи з рослинами, знає як збільшити її продуктивність використовуючи її генетичний потенціал, і може дати поради по технології її вирощування.
     Слово також було надано завідувачу кафедри Олександру Макарчуку, який дав цікаві поради гуртківцям та побажав нам всім дружньої співпраці, нових знань та успіхів у досягненні мети.
   На засіданні прозвітував про діяльність гуртка та досягнення гуртківців за минулий навчальний рік уже екс-староста, магістр ІІ року навчання Андрій Раков. А Андрієві було про що прозвітувати:
   Гурток другий за результатами діяльності на агробіологічному факультеті.

   Гуртківці взяли активну участь у днях поля науково-дослідних установ НААН України, виставках, наукових конференціях, провели зустрічі з провідними селекціонерами компаній БАСФ, РАЖТ, Євраліс, були учасниками ІІ туру Всеукраїнської наукової студентської олімпіади та багатьох інших заходів в Україні.

 
     На порядку денному було підняте питання про обрання нового старости гуртка. Керівництво кафедри подякувало за попередню роботу протягом трьох років переможцю Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер», активному учаснику наукової роботи на факультеті та в університеті студенту магістру ІІ року навчання Андрію Ракову. Згідно запропонованих кандидатур старостою було обрано студентку 4 курсу 1 групи АБФ Світлану Омельчук. Рішення було прийнято одноголосно. Відтепер вона нова староста наукового студентського гуртка «Селекціонер-генетик».
     Присутні студенти гуртківці розробили і затвердили план роботи гуртка на 2021-2022 н.р. Було затверджено представників-координаторів роботи по курсах. 
     На засідання гуртка було запрошено завідувача інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки НУБіП України Ларису Сідько. Вона розповіла про інформаційні ресурси наукової бібліотеки за освітньою програмою «Селекція і генетика сільськогосподарських культур». Студентам було представлено інформацію про цифрові та електронні ресурси бібліотеки. Лариса Костянтинівна розповіла як користуватися електронним каталогом бібліотеки НУБіП України. Як студентам отримати книги і підручники в умовах дистанційного навчання, коли немає можливості прийти до бібліотеки, а прагнення до знань дуже велике.
 
 
     На засіданні також розглянули інші організаційні питання, в обговоренні яких особливо активну участь прийняли Мирослава Петренко, Вікторія Кравчук, Олександр Чижов та Ярослав Манзюк.
     Колектив кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського щиро вдячний за сприяння та допомогу в проведенні засідання директору наукової бібліотеки НУБіП України Тетяні Кіщак та інформаційно-бібліографічному відділу в особі Л.К. Сідько і бажає всім нам активності та наснаги у співпраці.
 
Світлана Омельчук,
староста наукового студентського гуртка
"Селекціонер-генетик"
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook