Фінансові аспекти категорійного менеджменту: тема чергової гостьової лекції на кафедрі фінансів

11 листопада 2021 року
   05 листопада 2021 р. для студентів та аспірантів кафедри фінансів НУБіП України відбулася лекція комерційного директора ТОВ «EURODRINKS» Володимира Шалигіна на тему: «Категорійний менеджмент: фінансові аспекти». Актуальність категорійного менеджменту обґрунтована засновником Wal Mart Семом Уолтоном, який зазначав: «Існує лише один бос, і це покупець. Він може звільнити будь-якого співробітника компанії, навіть директора, просто витративши гроші де-небудь ще».

    У ході лекції Володимир Шалигін акцентував увагу на тому, що категорійний менеджмент – це концепція управління торговим простором та асортиментом, а також - це системний підхід до управління товарними категоріями, який покликаний враховувати також і фінансові аспекти щодо ефективного сучасного напрямку розвитку підприємств роздрібної торгівлі.

 


   Категорійний менеджер – це фахівець з високим рівнем теоретичної і практичної економічної підготовки для виконання маркетингової, фінансової та організаційно-управлінської діяльності. Якщо категорійний менеджер опанував природу руху грошових потоків, акумуляції грошового капіталу, та вміло управляє фінансовими інструментами, то він завжди оперативно адаптується до зміни умов середовища роздрібної торгівлі.


   Володимир Шалигін підкреслив, що формування нового управлінського підходу засновано на налагодженні конструктивного діалогу між підприємством торгівлі і виробниками (постачальниками) товарів, а також на формуванні довгострокової перспективи, на основі отримання синергетичного ефекту у вигляді збільшення прибутковості продажу товарів, зростання ефективності використання торговельної площі, прискорення обіговості товарних запасів.


   Студенти та аспіранти подякували лектору за доречну та актуальну інформацію, яка дозволила не тільки дізнатися про особливості категорійного менеджменту, а і ще раз переконатися у важливості та всеосяжності знань фінансової науки.

 

Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook