Якість дистанційного навчання у полі зору старостату ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

4 листопада 2021 року
    Традиційно щовівторка в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження проходять засідання старостату за участі заступників директора, наставників та старост академічних груп.

     Цього разу порядок денний зібрання був дуже насичений.

      Цього разу додатково були запрошені студенти, які не одержали проміжної атестації з деяких дисциплін.
    У форматі онлайн-наради заступник директора Семен Волошин зробив короткий, але інформативний огляд поточного виконання графіка освітнього процесу у розрізі курсів та спеціальностей. Окремо розглядались персональні «справи боржників».
     Як відомо, в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за розпорядженням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука триває експеримент з впровадження «Електронного журналу» як інструменту онлайн-моніторингу відвідуваності занять студентами та виконання розкладу занять науково-педагогічними працівниками. На старостаті, за поданням одного з кураторів проекту Андрія Березюка, проведений поточний аналіз ходу впровадження інформаційної системи. «Електронний журнал» дозволяє у реальному часі одержувати інформацію про присутність на заняттях студентів одразу з двох джерел: за поданими звітами старостами та викладачами. Звіти академічних груп містять структуровану інформацію про причини відсутності студентів на заняттях. Були претензії до окремих старост, які не в повній мірі справляються зі своїми обов’язками.

     У свою чергу старости та наставники академічних груп озвучили деякі проблеми, які виникають під час дистанційного навчання: відсутність (інколи) доступу до інтернету, узгодженість розкладу занять з індивідуальними графіками студентів тощо.
    Для покращення комунікативної складової та зворотного зв’язку між учасниками освітнього процесу домовились про проведення періодичних анкетувань студентів на інститутській платформі щодо якості дистанційного навчання.

Семен Волошин,
заступник директора з навчальної і виховної роботи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook