КРАЄЗНАВЧА ЕКСКУРСІЯ «СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ»

29 жовтня 2021 року
01Ліхтарі, ніби жовті тюльпани,
У сріблястій туману імлі...
Я люблю вас, мої Бережани,
Бережани, чудові мої.

Рідний край часто асоціюється з дорогим і милим серцю містечком. Спогади про його вулички й дворики занурюють у безтурботне дитинство. Це час мрій і фантазій, що пов’язаний з відчуттям абсолютного щастя.

Рідний край – це твоя батьківщина, твій рідний дім, де жила чи живе твоя сім’я. Це рідна природа, рідна земля – все те, що глибоко врізалося в пам’ять на все життя і зберігається в душі як найпотаємніше.

З метою формування любові до куточку землі, де ти народився, виховання дбайливого ставлення до пам’яток культури і архітектури шляхом пізнання його минулого і сьогодення 29 жовтня студенти групи ЕкЕо-21М взяли участь у краєзнавчій екскурсії «Стежками рідного краю», яку організувала кураторка групи Ірина КОСТІВ.

1

Захоплюючу екскурсію провів заступник директора з наукової роботи Бережанського краєзнавчого музею Микола ПРОЦІВ. Екскурсійний маршрут розпочався з панорами Ринкової площі. Дальше крокуючи вулицями Вірменська, Академічна, Банкова студенти дізнались багато нових та цікавих фактів про історичні архітектурні пам’ятки, які там розташовані. Особливо вражаючою була інформація про будинок судової адміністрації, що власне тепер є головним корпусом нашого навчального закладу.

23456

Екскурсовод зумів зацікавити студентів новим історичним поглядом на відомі їм визначні місця національного та місцевого значення, повз які ми проходимо щодня, не завжди помічаючи їхню велич та історичну цінність.

Здобувачі освіти виявили великий інтерес до наданого матеріалу та отримали не лише знання, але й приємні емоції.

Велика подяка екскурсоводу за його цікаву роботу, корисну й захоплюючу інформацію та натхнення працювати для користі і слави рідних Бережан.

У будь-якому куточку рідного краю ти відчуваєш себе потрібним. Адже тут тебе люблять та на тебе чекають. Тут тебе розуміють і ти можеш бути самим собою. Це дуже цінно у наш час.

Мої Бережани, мої Бережани,
Прабатьківське місто у ріднім краю, —
Навік вам дарую чуття полум’яне,
І вірність, і пісню синівську свою.

Рідний край – це не місце на карті, це кохання в серці на все життя!

Ірина КОСТІВ,
кураторка групи
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook