ВИДИ ТА ФОРМИ КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

24 жовтня 2025 року професор кафедри гігієни тварин та харчових продуктів імені професора А.К. Скороходька Ткачук С. А. провела зі студентами 4 курсу 11 групи 212 спеціальності роз’яснювально-виховну роботу щодо видів та форм контролю знань здобувачів вищої освіти.

Студентам доведено вимоги Положення про екзамени і заліки У НУБіП України. Зокрема зосереджено увагу на видах і формах контролю знань. Нажаль світла не було на час нашої зустрічі, тому, підготовлені за темою матеріали, студентам відправлено на електронні пошти.

За раніше висловленими побажаннями студентів надати їм роз’яснення щодо оцінювання рівня знань здобувачів вищої освіти, здобутих за програмами неформальної освіти, висвітлено ці питання. Вказано на нормативно-правові документи, які регламентують процедуру визнання результатів, отриманих у неформальній освіті: стаття 8. Закону України “Про освіту” (2017 р.); Порядок визнання у вищій та фаховій передвищій освіті результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти, затверджений Наказом Міністерства освіти i науки України 08.02.2022 № 130, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 16.03.2022 № 328/37664 та відповідних офіційних документах НУБіП України.

Студентам представлені платформи для вдосконалення навичок і саморозвитку. Однією з них є Prometheus – українська безоплатна платформа онлайн-освіти, яка створена у 2014 році. Серед її партнерів найкращі заклади вищої освіти країни. Prometheus надає безкоштовну можливість університетам, провідним викладачам і компаніям-лідерам публікувати та розповсюджувати курси. Зокрема у робочій програмі дисципліни «Безпечність та якість харчових продуктів» передбачено проходження відповідного онлайн курсу на цій платформі.

Надана інформація студентам виявилась дуже цікавою і необхідною.


Разом висловили бажання у досягненні МИРУ та ПЕРЕМОГИ Україні.

1 / 1

Куратор групи, професор Ткачук С. А.