03041, м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус № 12 НУБіП України, каб 313 д

Ісраелян Валентина Миколаївна

Доцент

Доцент , Кандидат технічних наук
Дисципліни викладання
  • Теоретичні основи харчових технологій для студентів спеціальності G13 «Харчові технології» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ОС «Бакалавр»; 

  • Теоретичні основи харчових технологій для студентів спеціальності І9 “Громадське здоров’я” факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ОС «Бакалавр»;

  • Теоретичні основи харчових технологій для здобувачів вищої освіти ОС “Бакалавр” усіх спеціальностей;

  • Основи нутриціології для студентів спеціальності І9 “Громадське здоров’я” факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ОС «Бакалавр»;

  • Основи нутриціології для здобувачів вищої освіти ОС “Бакалавр” усіх спеціальностей.

Освіта

Закінчила у 2010 р. Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».

Дисертаційне дослідження

«Розробка технології шинкових виробів із м’яса страусів з використанням біотехнологічних прийомів»

Наукові інтереси

Розробка та вдосконалення технології м’ясних продуктів із застосуванням  інноваційних технологічних рішень.

Стажування

2023 - Науково-педагогічне стажування в рамках проекту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» у співпраці з Університетом Ріддінг (Велика Британія), з 22 до 30 липня 2023 року в м. Варшава.

2024 - Науково-педагогічне стажування на тему: «Вектори розвитку підготовки фахівців із технічних наук в умовах діджиталізації» у Вищій школі менеджменту інформаційних систем - ISMA (м. Рига, Латвійська Республіка)

2024 - Staff week at Wroclaw University of Environmental and Life Sciences on 10th – 14th of June 2024 in Wroclaw.

2025 Міжнародна програма підвищення кваліфікації «Soft Skills у вищій освіті: експертиза ЄС»

Експертна, проектна та громадська діяльність

   Ісраелян В.М. активно поєднує науково-педагогічну діяльність із широкою експертною, проєктною та громадською роботою.

   Виступає експерткою у сфері харчових технологій, бере участь у розробленні сучасних освітніх програм, а також залучається до оцінювання наукових і професійних проєктів, спрямованих на розвиток харчової промисловості та підвищення якості продукції.

   У межах міжнародної співпраці координує участь факультету у грантових і освітніх програмах, сприяє розвитку академічної мобільності студентів та викладачів, а також налагодженню партнерств із закордонними університетами та науковими центрами.

   Проєктна діяльність:

      • учасниця науково-дослідних проєктів, спрямованих на створення інноваційних харчових продуктів з використанням рослинних інгредієнтів;

          •  розробляє нові рецептурні рішення для збагачення харчових продуктів та підвищення їхньої харчової цінності;

          •  координує студентські науково-дослідні ініціативи та курсові проєкти з актуальних проблем харчових технологій. 

   Громадська діяльність  охоплює роботу в професійних об’єднаннях, участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях, семінарах і круглих столах.  Активно популяризує здорове харчування та інноваційні рішення у харчовій сфері серед студентів і молоді, бере участь у проведенні освітніх та профорієнтаційних заходів для абітурієнтів;

   Діяльність Ісраелян В.М. спрямована на інтеграцію факультету у світовий освітній та науковий простір, розвиток інноваційних підходів у підготовці фахівців харчової галузі та підвищення престижу університету на національному й міжнародному рівнях.

 

Вибрані публікації
  • Israelian, V., Holembovska, N., & Slobodianiuk, N. (2021). Application of the papain enzyme in meat products technology. In Animal Science and Food Technology (Vol. 12, Issue 3, pp. 60–67). National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine. https://doi.org/10.31548/animal2021.03.005

  • Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Volkhova, T., Holembovska, N., Tyshchenko, L., Ivaniuta, A., Israelian, V., Menchynska, A., Shynkaruk, O., & Melnik, V. (2023). The study of functional and technological properties of vegetarian ice cream. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 110–121. https://doi.org/10.5219/1798

  • Shtonda, O., Israelian, V., Antoniuk, T., Slobodyanyuk, N., & Tyshchenko, L. (2024). Efficiency of using spicy and aromatic plant ingredients in the technology of semi-smoked sausages. Animal Science and Food Technology, 15(2), 119-135. doi: 10.31548/animal.2.2024.119

  • Statkevych, O. I., Kolomiiets, Y. V., Holembovska, N. V., Israelian, V. M., BabychО. A., Slobodyanyuk, N. M., Babytskiy, A. I., & Statkevych, A. O. (2024). Effects of nutrient medium on various-age larvae of Hermetia illucens (Diptera, Stratiomyidae) . Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(4), 907-911. https://doi.org/10.15421/0224131  

  • Nataliia Holembovska, Taisiia Volkhova, Valentyna Israelian, Olha Statkevych, Vladyslav Dorozhko, Petro Drozd, Nataliia Hryshchenco, Nina Tverezovska (2025) Optimization of the recipe of cooked sausage products with the addition of cuttlefish liver, red caviar, and spelt flour. Scifood19(1), 376-393. https://doi.org/10.5219/scifood.46