03041, м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус № 12 НУБіП України, каб 313 д

Голембовська Наталія Володимирівна

Доцент

Доцент , Кандидат технічних наук
Дисципліни викладання
  • Актуальні проблеми галузі

  • Біологічно активні речовини з риби та морепродуктів

  • Сенсорний аналіз

  • Контроль якості і безпеки продукції рибопереробної галузі

  • Технологія риби та морепродуктів. Ч.4

  • Сучасні технології зберігання і консервування 

рибопродуктів

Освіта

2010 р. закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю “Технологія зберігання, консервування та переробки риби”

 

 

Дисертаційне дослідження

2016 р. захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.04 - “Технологія м'ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів” 

Наукові інтереси

Наукові інтереси зосереджені на дослідженні сучасних технологій переробки м’ясної та рибної сировини, розробленні продуктів функціонального та дієтичного харчування, застосуванні нетрадиційних джерел сировини у харчовій промисловості. Особливу увагу приділяє питанням створення високобілкових харчових продуктів нового покоління, впровадженню інноваційних технологій у виробництво продуктів для військовослужбовців, а також вивченню хімічного складу і харчової цінності гідробіонтів, рослинних інгредієнтів та альтернативних білкових джерел.

Стажування

2023 - Науково-педагогічне стажування в рамках проекту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» у співпраці з Університетом Ріддінг (Велика Британія), з 22 до 30 липня 2023 року в м. Варшава.

2024 - Staff week at Wroclaw University of Environmental and Life Sciences on 10th – 14th of June 2024 in Wroclaw.

Експертна, проектна та громадська діяльність
  • Участь у реалізації науково-дослідних тем і освітніх проєктів, зокрема міжнародних грантових програм (Jean Monnet, конкурси МОН України).

  • Членство в організаційних та програмних комітетах наукових конференцій, семінарів і круглих столів, присвячених проблематиці харчової науки і технології.

  • опуляризація науки серед студентської молоді, організація наукових гуртків і заходів з підвищення професійної компетентності майбутніх фахівців.

Вибрані публікації

1. Holembovska, N., Tyshchenko, L., Slobodyanyuk, N., Israelian, V., Kryzhova, Y., Ivaniuta, A., Pylypchuk О., Menchynska, A., Shtonda, O., & Nosevych, D. (2021). Use of aromatic root vegetables in the technology of freshwater fish preserves. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 296–305. https://doi.org/10.5219/1581 

2. Ivaniuta, A., Menchynska, A., Nesterenko, N., Holembovska, N., Yemtcev, V., Marchyshyna, Y., Kryzhova, Y., Ochkolyas, E., Pylypchuk О., & Israelian, V. (2021). The use of secondary fish raw materials from silver carp in the technology of structuring agents. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 546–554. https://doi.org/10.5219/1626

3. Zhao, X., Zhang, Z., Cui, Z., Manoli, T., Yan, H. ., Zhang, H., Shlapak, G., Menchynska, A., Ivaniuta, A., & Holembovska, N. (2022). Quality changes of sous-vide cooked and blue light sterilized Argentine squid (Illex argentinus). Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 175–186. https://doi.org/10.5219/1731

4. Nesterenko, N., Belinska, S., Motuzka, I., Mardar, M., Bolila, N., Slobodyanyuk, N., Ivaniuta, A., Menchynska, A., Holembovska, N., & Israelian, V. (2022). A multiplicative approach to optimize the consumer properties of quick-frozen semifinished products from cultivated champignons. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 258–270. https://doi.org/10.5219/1755

5. Israelian, V., Palamarchuk, I., Sevin, S., Holembovska, N., Prokopenko, N., Ivaniuta, A., Shynkaruk, O., Rudyk, Y., Nosevych, D., & Tverezovska, N. (2022). The effect of vibration massage on the salting process of ostrich meat. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences16, 530–544. https://doi.org/10.5219/1775

6. Iakubchak, O., Adamenko, L., Taran, T., Sydorenko, O., Rozbytska, T., Tverezovska, N., Israelian, V., Holembovska, N., Menchynska, A., & Ivaniuta, A. (2023). The study of the cytotoxic effect of disinfectants. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 82–95. https://doi.org/10.5219/1822 

7. Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Volkhova, T., Holembovska, N., Tyshchenko, L., Ivaniuta, A., Israelian, V., Menchynska, A., Shynkaruk, O., & Melnik, V. (2023). The study of functional and technological properties of vegetarian ice cream. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 110–121. https://doi.org/10.5219/1798 

8. Vovkotrub, V., Iakubchak, O., Vovkotrub, N., Shevchenko, L., Lebedenko, T., Holembovska, N., Pylypchuk, O., & Omelian, A. (2024). Quality and safety of pork meat after cooling and treatment with lactic starters. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 439–452. https://doi.org/10.5219/1954 

9. Lokes, S., Shevchenko, L., Doronin, K., Mykhalska, V., Israelian, V., Holembovska, N., Tverezovska, N., & Savchenko, O. (2024). Influence of starter cultures of lactic acid bacteria on microbiological parameters and shelf life of sausages. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 935–950. https://doi.org/10.5219/2012 

10. Holembovska, N., Slobodianiuk, N., Israelian, V., Androshchiuk, O., & Maceyko, V. (2024). Influence of organic acids on organoleptic and structural and mechanical properties of freshwater hydrobiont meat. Animal Science and Food Technology, 15(1), 9-28. https://doi.org/10.31548/animal.1.2024.09 

11. Statkevych, O. I., Kolomiiets, Y. V., Holembovska, N. V., Israelian, V. M., BabychО. A., Slobodyanyuk, N. M., Babytskiy, A. I., & Statkevych, A. O. (2024). Effects of nutrient medium on various-age larvae of Hermetia illucens (Diptera, Stratiomyidae). Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(4), 907-911. https://doi.org/10.15421/0224131 

12. Dorozhko, V., Holembovska, N., Slobodianiuk, N., Israelian, V. I., Stetsyuk, I., Pylypchuk, O., ... & Rudyk, Y. (2025). Enhancing fish pâté with non-traditional ingredients: maca root, broccoli, and beetroot. Scifood19, 192-207. https://doi.org/10.5219/scifood.24

13. Kruk, O., Ugnivenko, A., Nosevych, D., Antoniuk, T., Slobodyanyuk, N., Israelian, V., ... & Naumenko, T. (2025). Beef quality and sensory traits in relation to subcutaneous fat color in dairy bulls. Scifood19, 327-342. https://doi.org/10.5219/scifood.35

14. Ivanova І., Serdyuk, M., Tymoshchuk, T., Stotska, S., Smahlii, V., Slobodyanyuk, N., Golembovska, N., & Zahorko, N. (2025). Substantiating the criteria for evaluating the quality of frozen sweet cherry fruits using the method of multi-criteria optimization. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies3(11 (135), 71–81. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2025.331599

15. Holembovska, N., Volkhova, T., Israelian, V., Statkevych, O., Dorozhko, V., Drozd, P., ... & Tverezovska, N. (2025). Optimization of the recipe of cooked sausage products with the addition of cuttlefish liver, red caviar, and spelt flour. Scifood19, 376-393. https://doi.org/10.5219/scifood.46